Putin: Rusia va dezvolta sisteme de apărare pentru a se proteja împotriva armelor hipersonice

Tudor Curtifan / 15 mai 2019 / 15:06

Vladimir Putin a anunțat că Federația Rusă își va dezvolta sisteme de apărare care o vor proteja împotriva armelor hipersonice care urmează să fie dezvoltate de alte state.

Potrivit agenției de presă TASS, Putin a făcut aceste declarații în cadrul unei reuniuni guvernamentale care a avut ca subiect dezvoltarea sectorului de apărare rusesc.

„Știm foarte bine că, până în prezent, nimeni altcineva în afară de Rusia nu mai deține arme hipersonice. Dar suntem conștienți că și alte state vor dezvolta mai devreme sau mai târziu aceste arme”, a precizat Putin, care a adăugat că pentru Rusia ar fi bine să fie „mai târziu”.

 

Putin cere sisteme de apărare împotriva armelor hipersonice

 

„Asta înseamnă că noi trebuie să dezvoltăm sisteme pentru a ne proteja de armele hipersonice, înainte ca alte armate să le dețină”, a mai spus Vladimir Putin, președintele Rusiei.

Potrivit liderului rus, analiza conflictelor armate de astăzi a făcut ca dezvoltarea sistemelor avansate de apărare antirachetă să se număre printre prioritățile-cheie ale Rusiei. „Trebuie să continuăm să înzestrăm forțele armate cu cele mai avansate sisteme de apărare antirachetă, inclusiv sistemele cu rază lungă de acțiune precum S-400 și sistemele cu rază scurtă de acțiune”, a mai adăugat el.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy