Putin rescrie 'legal' istoria. În Rusia vor fi pedepsiți cei care compară URSS cu Germania nazistă

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Președintele Vladimir Putin a solicitat un pachet legislativ care să interzică comparația între Uniunea Sovietică și Germania nazistă, potrivit unui comunicat al Kremlinului.

Vladimir Putin a solicitat Dumei de Stat să redacteze un proiect de lege care să interzică și să pedepsească declarațiile publice prin care acțiunile URSS-ului sunt comparate cu cele ale Germaniei naziste, potrivit celor de la The Moscow Times.

Președintele rus este cunoscut pentru poziția sa cu privire la disculparea fostei Uniuni Sovietice în ceea ce privește izbucnirea celui de-al Doilea Război Mondial. 

Putin și propaganda rusă propagă ideea că cel de-al Doilea Război Mondial nu a fost provocat de pactul încheiat de Viaceslav Molotov şi Joachim von Ribbentrop, în prezenţa lui Stalin, ci de decizia englezilor şi francezilor de a închide ochii cu privire la anexarea de către Hitler, a Regiunii Sudete, parte a Cehoslovaciei. Anexarea a fost ratificată prin Acordul de la Munchen din 1938. Totodată, istoricii ruși care duc o campanie de albire a URSS-ului, transmit ideea că pactul a fost un rău necesar, care a prevenit ofensiva nazistă asupra Uniunii Sovietice. În fond, pactul prevedea un protocol secret prin care cele două puteri, pe atunci aliate, își împărțeau Europa Centrală și de Est.

În acest sens, amintim că în 2019 Parlamentul European a emis o rezoluţie care afirmă că pactul de neagresiune din 1939 dintre Germania nazistă şi Uniunea Sovietică, numit după diplomaţii care l-au semnat la Moscova, "a deschis calea pentru izbucnirea celui de-Al Doilea Război Mondial".

Și în urma rezoluției respective a Parlamentului European, Putin a avut o reacție vehementă, considerând decizia „o minciună nerușinată”.

Acum, Federația Rusă va avea un pachet legislativ prin care vor putea fi pedepsiți cei care echivalează URSS-ul cu Germania nazistă.

CITEȘTE ȘI: Ziua Victoriei | 8 sau 9 mai? De ce Rusia sărbătorește la altă dată față de Occident înfrângerea Germaniei naziste

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel