Polonia și Rusia, în plin 'război' diplomatic pe tema celui de-al Doilea Război Mondial. Rușii vorbesc de 'eliberare', dar uită de Katyn

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Diplomația rusă a reacționat dur după un text despre al Doilea Război Mondial al ambasadorului polonez în Germania.

Ambasadorul polonez a reiterat faptul că URSS se face la fel de vinovată precum Germania nazistă de declanșarea celui de-al Doilea Război Mondial. Acest lucru a stârnit furia ambasadei Rusiei în Germania.

Mai mulți diplomați ruși au transmis că cele prezentate de diplomatul polonez reprezintă o „falsificare a istoriei” și au precizat că Uniunea Sovietică a contribuit decisiv la înfrângerea nazismului cu prețul a 27 de milioane de vieți.

„Încercarea de a transforma URSS în conștiința publică dintr-o țară eliberatoare într-un stat vinovat de începerea războiului, în scopul obiectivelor oportuniste de moment, e este pur și simplu imorală. La fel ca și distrugerea continuă a monumentelor soldaților sovietici eliberatori. Amintiți-vă de soldații polonezi și de cei din rezistența poloneză care au luptat umăr la umăr cu Armata Roșie pentru eliberarea Europei de hitlerism” au transmis diplomații, potrivit Zvezda TV, publicație a ministerului Apărării din Moscova.

Rușii amintesc că Polonia a mai încercat să denatureze istoria celui de-al Doilea Război Mondial”, când pe 25 ianuarie liderul PiS, Jaroslav Kaczynski, a declarat că Varșovia ar trebui să primească compensații materiale din partea Rusiei pentru acțiunile Kremlinului din anii războiului.

Doar că rușii uită și trec cu vederea masacrul de la Katyn, când aceeași Armată Roșie 'eliberatoare' a executat în pădurea de la Katyn aproximativ 22.500 de polonezi, ceea ce era elita Poloniei: intelectuali, ofițeri, rezerviști, oameni de cultură.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel