Pe urmele lui Hannibal, Rusia amenință cu trecerea Alpilor și căderea Romei. Italia - ultima pe lista statelor amenințate cu invazia de Rusia

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Ocupant rus în timpul invadării neprovocate a Ucrainei. Foto: Ministerul Apărării de la Moscova
Ocupant rus în timpul invadării neprovocate a Ucrainei. Foto: Ministerul Apărării de la Moscova

Delir total în studiourile de televiziune din Rusia, unde propagandistul principal al Kremlinului Vladimir Soloviov a luat la „țintă” Italia, pe care a amenințat-o cu trecerea Alpilor și invazia.

Rușii fac aluzie la trecerea Alpilor cu elefanți și asedierea Romei de către marele general cartaginez Hannibal (cca. 218 î. Hr.) în cel de-a doilea Război Punic.

Soloviov, în delirul său, văzând deja trupe ruse în Cetatea Eternă, a amintit de prezența rușilor în peninsulă când criza generată de Covid-19 a împins Italia să accepte ajutorul Rusiei.

„Dacă va fi necesar va exista o traversare a Alpilor. Uitați-vă la statuia lui Suvorov (n.r. -  Aleksandr Suvorov, prinț rus, al patrulea și ultimul Generalisim rus (1730-1800). E printre puținii generali care nu a pierdut în istorie nicio bătălie) și vedeți dacă la Milano italienii își mai amintesc cum sărutau mâinile soldaților ruși. (..) Nenorociților, rușii încep lent, dar aleargă rapid”, și-a continuat delirul Soloviov.

 

Soloviov nu e la primul derapaj. El a cerut inclusiv un nou asediu al Berlinului

 

Controversatul propagandist rus e cunoscut pentru derapajele sale excentrice, amintind de stilul lui Ramzan Kadîrov.

În cadrul unei emisiuni care a avut loc în vara anului trecut, Soloviov a cerut ca Armata rusă să deschidă un nou front în Germania, până când Berlinul nu se va înarma.

Soloviov e cunoscut pentru pozițiile sale publice beligerante, fiind un promotor ideologic activ al propagandei ruse imperialiste de război.

Soloviov are emisiune în prime time la postul național Russia 1, fiind un apropiat al președintelui rus Vladimir Putin.

 

Propaganda rusă amenință Occidentul cu invazia, dar Armata rusă e împotmolită de mai bine de un an în Ucraina

 

Rusia a generat pe data de 24 februarie 2022 cea mai mare criză de securitate din Europa de după cel de-al Doilea Război Mondial.

Invazia la scară largă a Rusiei asupra Ucrainei e primul război de cucerire purtat pe teritoriul Europei după evenimentele celui de-al Doilea Război Mondial.

Invazia barbară a trupelor ruse, împotriva tuturor normelor de drept internațional, s-a dorit a fi o „operațiune militară specială” fulger, pe trei direcții, cu scopul de a „denazifica” și decapita conducerea politică a Ucrainei. Ca urmare a unei rezistențe formidabile a Ucrainei, coroborat cu sprijinul etapizat al Occidentului unit, Rusia s-a văzut nevoită să recalibreze obiectivele invaziei și să se retragă din ofensiva din jurul Kievului, axându-se pe sud-estul Ucrainei.

După ce a ocupat teritorii uriașe și a anexat ilegal patru regiuni, Lugansk, Donețk, Zaporojie și Herson (fără măcar să le controleze în totalitate), în luna septembrie o contraofensivă fulminantă a Ucrainei a împins trupele ruse pe partea cealaltă a Niprului în sud iar în nord Ucraina a eliberat în Harkov în doar 5 zile tot atâta teritoriu cât a ocupat Rusia în 5 luni.

În prezent situația pe front s-a stabilizat, analizele atrăgând atenția că Rusia pregătește acțiuni militare de amploare în punga Donbas. 

În contextul în care trupele ruse de ocupație controlează doar 53% din Donețk și aproximativ 97% din Lughansk, se așteaptă o ofensivă pentru a încercui în Donbas forțele ucrainene și a ocupa în întregime cele două oblasturi, urmând ulterior „eliberarea” regiunilor Zaporojie și Herson, anexate și ele. Analiștii atrag atenția că în scenariul nefericit al unei victorii militare în sud-estul Ucrainei, Federația Rusă va avansa către Gurile Dunării și va încerca ruperea accesului Ucrainei de Marea Neagră prin ocuparea Odesei, obiectiv aflat pe agenda militară a planificatorilor ruși.

În fața invaziei ruse ce ține de aproape un an și a crimelor de război fără precedent săvârșite de ruși în Europa în ultimii 80 de ani, Ucraina, care își joacă pe câmpul de luptă propria existență, a beneficiat de sprijin major militar din partea Occidentului unit.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel