O nouă operaţiune împotriva militanţilor kurzi. Turcia invadează nordul Irakului

S.I. Catalin |
Data publicării:
membrii Partidului Muncitorilor din Kurdistan
membrii Partidului Muncitorilor din Kurdistan

Turcia a anunțat începutul operațiunii "Claw-2" pentru a distruge peşterile și adăposturile folosite de membrii Partidului Muncitorilor din Kurdistan. Din primele informaţii se pare că operațiunea a început vineri seara printr-o cu bombardamentele de artilerie, susținute de lovituri aeriene și operațiuni de comando, potrivit arabnews.com.

Ministerul Turc al Apărării a confirmat într-un comunicat de presă că a lansat o nouă operațiune militară împotriva militanților kurzi din nordul Irakului.

Ofensiva militară urmărește neutralizarea teroriștilor din zonă

Ministerul, într-un comunicat dat publicităţii sâmbătă, a anunțat începerea operațiunii "Claw-2" în regiunea Hakurk, nordul Irakului, pentru a distruge peşterile și adăposturile folosite de membrii PKK Partidului Muncitorilor din Kurdistan. Se precizează, totodată, că ofensivă militară inițiată are ca scop neutralizarea teroriștilor din zonă și distrugerea peșterilor și adăposturilor lor.

,,Aceasta este o continuare a operațiunii Claw-1, desfășurată cu succes, în zona Hakurk, care a dezvăluit noi informații despre activitatea teroristă", a declarat ministerul.

PKK, care este listată ca o organizație teroristă de către Turcia, Statele Unite și Uniunea Europeană, are sediul în nordul Irakului și conduce mai multe tabere folosite de militanți pentru a se infiltra în Turcia. Turcia a efectuat sporadic operațiuni transfrontaliere în nordul Irakului împotriva PKK în ultimii ani. Turcia efectuează atacuri aeriene pentru a atinge în mod regulat obiectivele PKK în zonă.

Prima operațiune a Turciei "Claw" a început în luna mai.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel