Noul Tratat START | Oficiali din domeniul securităţii din SUA şi Rusia au discutat despre prelungirea tratatului

Ciprian Dumitrache |
Data publicării:

Secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patruşev, a discutat despre prelungirea tratatului de reducere a arsenalului nuclear Noul Tratat START în cadrul unei convorbiri telefonice cu noul consilier pentru securitate naţională al SUA, Jake Sullivan.

Tratatul pentru controlul armelor, care urmează să expire pe 5 februarie acest an, limitează SUA şi Rusia la desfăşurarea a nu mai mult de 1.550 de focoase strategice nucleare fiecare.

O purtătoare de cuvânt a Ministerului rus de Externe a declarat anterior luni că experţi din Rusia şi SUA au început activitatea "practică" pentru prelungirea tratatului, relatează Agerpres, citând Reuters.

Casa Albă a anunţat săptămâna trecută că preşedintele american Joe Biden va încerca să obţină o extindere cu cinci ani a tratatului, una dintre primele decizii majore de politică externă ale noii sale administraţii. 

Kremlinul a precizat că rămâne angajat în prelungirea Noului Tratat START şi că va considera binevenite eforturile promise de administraţia Biden pentru a ajunge la un acord.

Acordul Noul START limitează arsenalele celor două puteri nucleare la un maxim de 1.550 de ogive desfăşurate pentru fiecare parte, adică o reducere de aproape 30% în raport cu limita precedentă fixată în 2002. El limitează de asemenea numărul de lansatoare şi bombardiere grele la 800.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel