Biden exclude o resetare a relațiilor cu Rusia, dar are soluția pentru prelungirea tratatului New START

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Potrivit unor oficiali de rang înalt de la Casa Alba, președintele Biden încearcă prelungirea cu cinci ani a tratatului de dezarmare nucleară, New START.

Președintele Joe Biden va încerca să prelungească pentru încă cinci ani tratatul de control al armamentelor nucleare New START, semnat cu Rusia, potrivit unor înalți oficiali americani, transmite The Washington Post.

Potrivit publicației citate, președintele Biden nu va încerca o resetare a relației cu Rusia, lucru încercat de multe ori de la sfârșitul Războiului Rece încoace.

Dar Administrația Biden se pregătește să impună Rusiei noi instrumente de sancționare, președintele fiind în așteptarea evaluării serviciilor de informații ale Statelor Unite.

Secretarul de stat nominalizat al SUA, Antony Blinken, a declarat marți Congresului că administrația Biden va căuta să prelungească tratatul nuclear care expiră peste câteva zile, pe 5 februarie. Kremlinul a declarat miercuri că va saluta o prelungire a tratatului.

Acordul Noul START limitează arsenalele celor două puteri nucleare la un maxim de 1.550 de ogive desfăşurate pentru fiecare parte, adică o reducere de aproape 30% în raport cu limita precedentă fixată în 2002. El limitează de asemenea numărul de lansatoare şi bombardiere grele la 800.

Tratatul presupune de asemenea o serie de inspecţii reciproce la situri militare, un pilon al politicii de dezarmare cunoscut  ca "Aveţi încredere, dar verificaţi", promovat de fostul mare președinte american, republicanul Ronald Reagan. 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel