Navele Marinei sud-coreene au intrat pentru prima dată în Arctica

Cătălin Costea |
Data publicării:
Sursă foto: Captură YouTube MBCNEWS
Sursă foto: Captură YouTube MBCNEWS

Forțele Armate ale Republicii Coreea au informat pe paginia oficială de Facebook că Gruparea operativă de instrucție navală 2021 a traversat recent Marea Bering, trecând dincolo de Cercul Arctic.

Gruparea de nave a flotei coreene este formată din distrugătorul purtător de rachete “Wang Geon” (DDH-978) și nava de sprijin de luptă “Soyang” (AOE-51).

Ca urmare a misiunii curente, cele două nave au intrat în istoria Coreei de Sud, devenind primele nave ale Forțelor Navale sud-coreene care au avansat atât de mult în nordul Oceanului Planetar.

Gruparea navală se află în prezent în deplasare spre Alaska, activitatea făcând parte din procesul de pregătire regulată a marinarilor. Ulterior, navele se vor deplasa spre sud, de-a lungul coastei de vest a Statelor Unite și vor traversa Oceanul Pacific în direcția Coreei de Sud.

Ca și celelalte țări din Extremul Orient, Coreea de Sud consideră că Ruta Mării Nordului va deveni o cale navigabilă strategică în viitorul apropiat, iar Forțele Navale sud-coreene își adaptează prioritățile de instrucție obținând astfel experiență în asigurarea securității navelor care se vor deplasa prin regiunea arctică.

În acest context, autoritățile sud-coreene acordă în ultima perioadă o importanță crescută dezvoltării capabilităților navele. În această vară, Marina sud-coreeană a introdus în serviciu portelicopterul “Marado” (LPH 61120). Ceremonia de primire a navei a avut loc pe 28 iunie, la Baza Navală din Chingheg.

2. Portelicop... (portelicopterul-mardo_68718100.jpg)

Portelicopterul „Marado”

Oficial, portelicopterul “Marado” este declarat navă de debarcare universală, fiind considerat un potențial transportor de aeronave de luptă cu decolare și aterizare verticală, precum F-35B.

Deși Parlamentul sud-coreean a aprobat încă din toamna anului 2010 achiziția celei de-a doua nave similare “Dokdo”, o serie de probleme apărute în jurul Ministerului Apărării au determinat amânarea cu patru ani a contractului în valoare de aproximativ 380 de milioane de dolari și întârzierea realizării proiectului.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel