Navele Marinei sud-coreene au intrat pentru prima dată în Arctica

Cătălin Costea / 08 noi 2021 / 17:33
Sursă foto: Captură YouTube MBCNEWS
Sursă foto: Captură YouTube MBCNEWS

Forțele Armate ale Republicii Coreea au informat pe paginia oficială de Facebook că Gruparea operativă de instrucție navală 2021 a traversat recent Marea Bering, trecând dincolo de Cercul Arctic.

Gruparea de nave a flotei coreene este formată din distrugătorul purtător de rachete “Wang Geon” (DDH-978) și nava de sprijin de luptă “Soyang” (AOE-51).

Ca urmare a misiunii curente, cele două nave au intrat în istoria Coreei de Sud, devenind primele nave ale Forțelor Navale sud-coreene care au avansat atât de mult în nordul Oceanului Planetar.

Gruparea navală se află în prezent în deplasare spre Alaska, activitatea făcând parte din procesul de pregătire regulată a marinarilor. Ulterior, navele se vor deplasa spre sud, de-a lungul coastei de vest a Statelor Unite și vor traversa Oceanul Pacific în direcția Coreei de Sud.

Ca și celelalte țări din Extremul Orient, Coreea de Sud consideră că Ruta Mării Nordului va deveni o cale navigabilă strategică în viitorul apropiat, iar Forțele Navale sud-coreene își adaptează prioritățile de instrucție obținând astfel experiență în asigurarea securității navelor care se vor deplasa prin regiunea arctică.

În acest context, autoritățile sud-coreene acordă în ultima perioadă o importanță crescută dezvoltării capabilităților navele. În această vară, Marina sud-coreeană a introdus în serviciu portelicopterul “Marado” (LPH 61120). Ceremonia de primire a navei a avut loc pe 28 iunie, la Baza Navală din Chingheg.

2. Portelicop... (portelicopterul-mardo_68718100.jpg)

Portelicopterul „Marado”

Oficial, portelicopterul “Marado” este declarat navă de debarcare universală, fiind considerat un potențial transportor de aeronave de luptă cu decolare și aterizare verticală, precum F-35B.

Deși Parlamentul sud-coreean a aprobat încă din toamna anului 2010 achiziția celei de-a doua nave similare “Dokdo”, o serie de probleme apărute în jurul Ministerului Apărării au determinat amânarea cu patru ani a contractului în valoare de aproximativ 380 de milioane de dolari și întârzierea realizării proiectului.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy