Nave și ambarcațiuni ale Gărzii de Coastă, la operațiunea Multipurpose Maritime Operation in the Black Sea 2019

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Garda de Coastă a României, acțiune pe Marea Neagră. Sursă foto: Garda de Coastă, pagina oficială de Facebook
Garda de Coastă a României, acțiune pe Marea Neagră. Sursă foto: Garda de Coastă, pagina oficială de Facebook

Poliţia de Frontieră Română a participat cu 11 nave şi ambarcaţiuni la operaţiunea maritimă comună Multipurpose Maritime Operation in the Black Sea 2019, organizată în perioada 7 mai-15 iunie de Agenţia Europeană pentru Poliţia de Frontieră şi Garda de Coastă (Frontex), pe Marea Neagră, informează un comunicat de presă al Gărzii de Coastă.

Potrivit sursei citate, acţiunea a urmărit asigurarea unui înalt nivel de securitate a frontierei maritime externe a Uniunii Europene, prin implementarea unor activităţi operaţionale cu scop multiplu, de combatere a migraţiei ilegale, infracţionalităţii transfrontaliere, pescuitului ilegal şi poluării marine, căutare şi salvare şi s-a desfăşurat în cadrul Operaţiunii Comune Puncte Focale Maritime 2019.

"Garda de Coastă Română a participat la operaţiune cu 11 mijloace de mobilitate navală, fiind efectuate 39 misiuni cu peste 1.000 de ore de patrulare, iar împreună cu reprezentanţii Agenţiei Naţionale de Pescuit şi Acvacultură (ANPA) au monitorizat 700 nave şi ambarcaţiuni, fiind efectuate 90 de acţiuni de abordare şi control poliţienesc şi al pescuitului. Rezultatele directe au constat în identificarea şi reţinerea, cu sprijinul unui mijloc de mobilitate aeriană, a echipajului unui pescador sub pavilion Turcia, ce desfăşura activităţi de pescuit ilegal în apele teritoriale româneşti, salvarea unor persoane aflate în pericol în Marea Neagră, precum şi mai multe acţiuni de prevenire şi combatere a pescuitului ilegal, nedeclarat şi nereglementat", se arată în comunicatul de presă.

În cadrul operaţiunii Multipurpose Maritime Operation in the Black Sea 2019, Frontex, EFCA (Agenţia Europeană de Control al Pescuitului) şi EMSA (Agenţia Europeană pentru Siguranţă Maritimă), au oferit sprijin autorităţilor naţionale din România şi Bulgaria, prin furnizarea de servicii, informaţii, echipament şi pregătire, respectiv desfăşurarea de activităţi comune pentru îmbunătăţirea capacităţii de conştientizare a situaţiei operaţionale, precum şi a capabilităţii de reacţie.

Pe timpul derulării operaţiunii, un mijloc de mobilitate aeriană a asigurat supravegherea spaţiului maritim din Marea Neagră, furnizând imagini în timp real către Centrele de Comandă şi Control ale autorităţilor naţionale din România şi Bulgaria, respectiv către cele ale agenţiilor europene participante.

"Operaţiunea Comună Puncte Focale Maritime 2019", la care au luat parte poliţiştii de frontieră români, este finanţată de Uniunea Europeană şi coordonată de Agenţia Frontex.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel