Nava-școală Mircea, marș de instrucție între Mangalia și Sulina

Eduard Pascu |
Data publicării:

Elevii din anul I de la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu” s-au ambarcat, începând de luni, 19 aprilie, la bordul navei-școală „Mircea”, pentru a participa la pregătirea practică planificată în vederea desfășurării marșului anual de instrucție.

Cadeții vor rămâne la bordul velierului până miercuri, 28 aprilie, perioadă în care vor executa, la cheu, în portul militar Constanța, activități marinărești specifice, timp de cinci zile. Începând cu data de 24 aprilie, nava va efectua manevra de plecare de la cheu, pe itinerariul Constanța – Sulina – Mangalia și retur, se arată într-un comunicat emis către Defense Romania de Forțele Navale Române.  

Pe durata pregătirii în Marea Neagră, sub protecția spiritului „Mircea”, instructorii de la bord vor avea misiunea de a transmite viitorilor maiștri militari deprinderile practice de navigație cu motoare și cu vele, de urcare în arboradă, de folosire a mijloacelor de semnalizare, de vitalitate, precum și sentimentul de responsabilitate, necesar fiecărui membru al echipajului, de care trebuie să dea dovadă în viitoarea carieră militară. Progresul realizat și toate temele practice și teoretice aprofundate pe parcursul stagiului de practică vor fi confirmate în urma susținerii colocviului final, planificat pentru desfășurare la sfârșitul instruirii efectuate pe mare.

Înaintea ambarcării la bord, echipajul a fost testat împotriva COVID-19, iar spațiile de cazare, de hrănire și de instruire au fost igienizate, conform procedurilor sanitare în vigoare. În contextul restricțiilor impuse pentru prevenirea și limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2, pe durata marșului de instrucție, nava-școală „Mircea” nu va efectua nicio escală de reprezentare.

Nava-școală „Mircea” a fost construită, în perioada 1938-1939, la Şantierul Naval „Blohm & Voss” din Hamburg, Germania. Este un velier clasa A tip bark, cu trei arbori, cel mai mare având înălțimea de 44 de metri. Nava are 23 de vele care însumează o suprafață totală de 1.750 metri pătrați. Din seria sa, mai fac parte navele „Eagle” (State Unite ale Americii, „Gorch Fock I” (Germania), „Gorch Fock II” (Germania) şi „Sagres” (Portugalia).

Faimosul velier, cunoscut și ca Bricul „Mircea”, a intrat în serviciul Marinei Militare Române în anul 1939, este cel mai longeviv Ambasador al României pe mările și oceanele lumii, iar la bordul său au fost formate peste 70 de generații de marinari militari români.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel