Potrivit diplomatului este necesară precizarea care ține de două tipuri de trupe rusești pe teritoriul Republicii Moldova, în regiune – forțele de menținere a păcii și acel Grup operativ al forțelor ruse. Ministrul spune că GOTR-ul este de fapt o reminiscență a Armatei a 14-a a Uniunii Sovietice.
„Și aici această rezoluție la ONU fixează elementul distinctiv între ambele tipuri de forțe rusești și doi: spune foarte clar nevoia de a retrage aceste trupe și muniții. În opinia noastră, aplicațiile militare care au loc în Transnistria, pe teritoriul Republicii Moldova, sunt o provocare și tot timpul vom fi vocali și vehemenți pentru a critica această practică. Lucrăm cu OSCE-ul și cu alte structuri pentru a promova poziția noastră", susține șeful diplomației, potrivit deschide.md care citează Radio Europa Liberă.
Tudor Ulianovschi a mai spus că relația cu Federația Rusă este multidimensională și ea se dezvoltă pe filiera Președinției, pe filiera parlamentară, pe filiera guvernamentală, economică, socială etc. „Noi dorim să avem o relație constructivă, pragmatică, dar și corectă cu Federația Rusă, care să nu afecteze independența, suveranitatea națională a Republicii Moldova", spune oficialul.