Moartea lui Hitler, un mit spulberat după ce Rusia a aprobat analiza rămășițelor. Dictatorul nu a fugit în Argentina

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Teoriile conspiraționiste au vândut mereu, acaparând publicul însetat de mister. Fie că vorbim de extratereștrii antici, moartea lui Hitler, pasul lui Neil Armstrong pe Lună sau doborârea turnurilor gemene World Trade Center, succesul conspiraţiilor este garantat. Mai ales că apostolii acestor teorii îmbină fapte reale cu pură imaginație. Însă ele rămân doar teorii puerile fără să atingă statutul de adevăr istoric.

În cazul de față s-a vorbit foarte mult după sinuciderea lui Hitler - 30 aprilie 1945 - că dictatorul nu a murit în buncăr ci a reușit să fugă printr-o rețea de tunele secrete, și ulterior, de la bordul unui avion care a decolat de pe un bulevard din Berlinul căzut sub focul sovietic și al Aliaților occidentali.

Iar mai apoi, cu ajutorul unui submarin, Hitler ar fi ajuns în America Latină, în Argentina, un lagăr al naziștilor care luau calea exilului.

Faptul că nu au fost identificate imediat cu exactitate cadavrele lui Hitler - unul dintre cei mai odioți și criminali dictatori pe care omenirea i-a cunoscut - și soției sale Eva Braun, dictatorul dând ordin ca după deces trupurile să le fie incendiat, a alimentat și mai mult teoria aceasta.

La toate acestea s-a adăugat poziția sovietică, care prin vocea lui Stalin a întărit zvonul cu privire la fuga lui Hitler din Berlin în primăvara lui 1945, când deja războiul era pierdut pentru Germania nazistă. În fapt, rușii au fost primii care au ajuns la cadavrul lui Hitler, dar Stalin a alimentat acest zvon cu scopul de a acuza Occidentul că i-a facilitat fuga dictatorului nazist. Războiul Rece între URSS și Occident începuse.

La mai bine de șapte decenii de la acel moment, mitul s-a prăbușit în primăvara anului 2018.

O echipă de cercetători francezi, după lungi decenii, a primit acordul Moscovei pentru a examina dinții și un fragment din craniul fostului dictator nazist, aflate în Rusia, la Moscova.

Iar testele efectuate și studiul spulberă orice teorie conspiraționistă.

Adolf Hitler a murit în 1945 la Berlin.

 

Cum s-a sinucis Hitler, în buncărul din Berlin, potrivit rezultatelor expertizei

 

Astfel, devine oficial că dictatorul a ingerat cianură. Iar deși cercetătorilor nu li s-a permis să preleve probe din craniu, bucata studiată conținea o gaură produsă de glonț .

Studiul a fost publicat de profesorul Philippe Charlier care a avut acces la rămășițele fostului dictator aflate la Moscova, un lucru extrem de rar.

„Dinții sunt autentici, nu există nicio îndoială. Studiul nostru demonstrează că Hitler a murit în 1945″, a declarat profesorul Philippe Charlier pentru AFP. Studiul a fost publicat în revista științifică European Journal of Internal Medicine.

“Putem înceta cu toate teoriile conspiraționiste. Hitler nu a fugit în Argentina cu ajutorul unui submarin”, a mai precizat Charlier.

În martie și iulie 2017, serviciul secret al Rusiei, FSB și arhivele statului rus au autorizat o echipă de cercetători să examineze oasele dictatorului, pentru prima dată din 1946 încoace.

Fragmentul din craniul analizat arată o gaură pe partea stângă care a fost cauzată de trecerea unui glonț. Din păcate oamenii de știință nu au fost autorizați să preleve probe din acest fragment. Totuși, fragmentul a fost comparat cu radiografiile craniului lui Hitler, făcute cu un an înainte de moartea sa, iar ele coincid.

2. -imagine fara descriere- (hitler-eva-braun_68084600.jpg)

Foto: Adolf Hitler și Eva Braun

Studiul confirmă faptul că Hitler a murit pe 30 aprilie 1945 în buncărul său din Berlin, împreună cu soția sa, Eva Braun. Hitler s-a căsătorit cu Eva Braun cu doar o zi înainte să se sinucidă.

În examinarea dinților s-au găsit urme de cianură, însă nu au fost identificate urme de pulbere, ceea ce indică faptul că glonțul nu a intrat prin gură, ci cel mai probabil Hitler s-a împușcat în gât, sau în frunte, mai precizează studiul.

Deși nu este clar dacă Hitler a ingerat cianură iar mai apoi s-a împușcat, ori a fost împușcat de o altă persoană, după deces, înainte ca trupul să-i fie ars, cert este că dictatorul nazist a murit în 1945.

Iată că, la peste șapte decenii de la sinuciderea lui Adolf Hitler, moartea sa devine un mit spulberat.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel