Ministrul Spătaru a sesizat „două realități diferite” la Cugir. Utilaje vechi de 50 de ani, condiții grele, dar și secții moderne de armament

Florin Spătaru, ministrul Economiei, în vizită la Uzina Mecanică Cugir. Sursă foto: Florin Spătaru @OfficialFacebook
Florin Spătaru, ministrul Economiei, în vizită la Uzina Mecanică Cugir. Sursă foto: Florin Spătaru @OfficialFacebook

Ministrul Economiei a efectuat o vizită la Cugir. Florin Spătaru a inspectat Fabrica de Arme şi Uzina Mecanică Cugir, unde a identificat „două realități total diferite”.

Ministrul Spătaru a anunțat că la ambele fabrici a intrat în fiecare secție şi a discutat cu angajații aflați la lucru.

Florin Spătaru a identificat două realități diferite. Mai exact, utilaje vechi de 50 de ani și condiții grele de muncă, dar și secții modernizate cu utilaje de ultimă generație.

„Am observat că există două realități total diferite pentru cei care muncesc atât Fabrica, cât şi la Uzina Mecanică.

Mai exact, există personal care munceşte în condiții grele, cu utilaje vechi de 50 de ani, dar şi angajați care lucrează în secții modernizate cu utilaje automatizate, de ultimă generație”, a precizat ministrul Florin Spătaru, pe pagina personală de Facebook.

 

La Cugir e nevoie de investiții 

 

Florin Spătaru atrage atenția că e nevoie de un plan investițional solid la Cugir iar eficiența angajaților depinde de condițiile de muncă.

„Așadar, cu un plan investițional solid, industria de apărare de la #Cugir poate ajunge un actor foarte important pe piața competitivă în acest domeniu. O economie sănătoasă are la bază un plan integrat de investiții care pune în prim plan omul”, a precizează ministrul Economiei, care adaugă că „eficiența angajaților depinde de condițiile de muncă”.

Totodată, ministrul Economiei a socilitat în timpul vizitei de la Cugir să îi fie prezentate și vestiarele angajațiilor. Concluzia e că, indiscutabil, e nevoie de tehnologie nouă.

„Am cerut directorilor de la Fabrica de Arme şi de la Uzina Mecanică ca pe lângă secţiile de armament şi muniţie să-mi arate şi vestiarele angajaților.

Condiţiile şi modul în care sunt tratați muncitorii se reflectă în randamentul, viteza de producție şi, la final, în calitatea produselor.

Indiscutabil este nevoie de investiții în tehnologie nouă, modernă, prietenoasă cu mediul şi mai ales este nevoie de predictibilitate pentru viitoare parteneriate solide”, a conchis Florin Spătaru.

 

Producția de arme și muniție, paralizată la Cugic în februarie pe fondul protestelor angajațiilor

 

Amintim că în luna februarie a acestui an sute de angajați de la Cugir au ieșit în stradă pentru a cere condiții de muncă îmbunătățite și măriri salariale.

Situația se pare că a degenerat după ce angajații Uzinei au primit facturile la utilități și energie. Oamenii care au ieșit în stradă se plângeau de faptul că au salarii extrem de mici, de aproximativ 1.600 de lei. 

Foarte mulți angajați din cadrul fabricii de armament sunt plătiți cu salariul minim pe economie.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel