Ministerul rus al Apărării: Șase nave mari de desant ale Forțelor Navale Ruse se îndreaptă spre Marea Neagră (Foto)

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministerul rus al Apărării a anunțat, pe 08.02.2022, că șase nave mari de desant din cadrul Flotei din Marea Baltică și Flotei de Nord se deplasează din Marea Mediterană către Marea Neagră, pentru participarea la exerciții navale.

“Un detașament de nave mari de desant aparținând Forțelor Navale ale Federației Ruse a început traversarea Strâmtorilor Dardanele și Bosfor. Navele efectuează transferul planificat din Marea Mediterană în Marea Neagră, unde vor participa la o serie de exerciții navale”, se arată într-un comunicat de presă al ministerului, preluat de agenția Interfax.

“În prezent, navele Korolev, Minsk și Kaliningrad ale Flotei din Marea Baltică se află în Strâmtoarea Dardanele. Navele de desant Petr Morgunov, Gheorghi Pobedonosets și Olenegorsky Gornyak ale Flotei de Nord vor trece prin strâmtorile de la Marea Neagră în orele următoare”, au precizat reprezentanții ministerului.

Pe 04 februarie, Ministerul rus al Apărării a anunțat că navele mari de desant ale Flotei de Nord și Flotei din Marea Baltică au intrat în portul Tartus din Siria, unde se află un punct de asigurare tehnico-materială al Forțelor Navale ale Federației Ruse.

De asemenea, pe 07 februarie, Serviciul de presă al Flotei de Nord a informat că un detașament de nave din cadrul flotei a tranzitat Strâmtoarea Gibraltar și a intrat în Marea Mediterană. Din acesta fac parte crucișătorul Mareșal Ustinov, fregata Amiral Kasatonov și distrugătorul Viceamiral Kulakov.

La începutul lunii februarie, în Marea Mediterană a intrat și un detașament de nave al Flotei din Oceanul Pacific. Prin Canalul Suez au trecut crucișătorul Varyag, distrugătorul Amiral Tributs și petrolierul Boris Butoma.

Pe 20 ianuarie, Ministerul rus al Apărării a anunțat începerea unor manevre ale Forțelor Navale, cu participarea a peste 140 de nave de luptă și auxiliare, precum și a peste 10.000 de militari.

Exercițiile se desfășoară sub conducerea comandantului-șef al Forțelor Navale, amiral Nikolai Evmenov, în acvatoriile mărilor adiacente teritoriului rus, precum și în alte raioane importante ale Oceanului Planetar. Activități de pregătire pentru luptă sunt planificate în Marea Mediterană, Marea Nordului, Marea Okhotsk, nord-estul Oceanului Atlantic și în Oceanul Pacific.

Comentariul autorului: Trecerea primelor trei nave de desant prin Strâmtoarea Dardanele a fost confirmată și de sursele locale turcești de pe Twitter, care au publicat fotografii proprii și ale ziariștilor agenției Reuters.

Potrivit unor informații anterioare, intrarea în Marea Neagră a celor trei nave de desant ale Flotei din Marea Baltică este programată pentru 08 februarie. Cu o zi mai târziu, pe 09 februarie, vor intra în regiune și celelalte trei nave de desant ale Flotei de Nord.

De asemenea, pentru data de 11 februarie este programată intrarea în Marea Neagră a submarinului Rostov pe Don.

În același timp, în orele următoare, crucișătorul Moscova va ieși din Marea Neagră și se va îndrepta către Marea Mediterană, unde va desfășura exerciții comune cu crucișătoarele Mareșal Ustinov și Varyag. Trebuie precizat faptul că cele trei crucișătoare sunt identice, făcând parte din Proiectul 1164, clasa Atlant. Acestea sunt singurele nave de acest tip din compunerea Forțelor Navale ale Federației Ruse.

În dotarea navelor se află câte 16 rachete antinavă ale complexului P-1000 Vulkan, 64 de rachete antiaeriene ale complexului S-300 Fort și patru rachete antiaeriene ale complexului Osa-MA.

 

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel