Militari ai forțelor speciale australiene, acuzați că au ucis civili afgani necombatanți

Eduard Pascu |
Data publicării:

Cel mai înalt responsabil militar australian a admis joi că există dovezi credibile că forţele sale speciale au ''ucis în mod ilegal'' cel puţin 39 de civili afgani şi necombatanţi, afirmaţii care survin după publicarea unei anchete care a avut loc ani de zile, relatează AFP.

''Poporului afgan, în numele forţei de apărare australiene, îmi cer sincer şi fără rezerve scuze pentru orice acţiune greşită a soldaţilor australieni'', a declarat generalul Angus Campbell.

"Unele patrule au încălcat legea, reguli au fost încălcate, întâmplări inventate, au fost spuse minciuni şi deţinuţi ucişi", a adăugat comandantul armatei australiene, transmite Agerpres.

Cei 25 de membri ai forţelor speciale acuzaţi de erori în 23 de incidente au lăsat o ''pată'' asupra regimentului lor, asupra forţelor armate şi a Australiei, a adăugat el, recomandând urmărirea penală pentru crime de război.

După atacurile teroriste din 11 septembrie 2001, peste 26.000 de soldaţi australieni au fost trimişi în Afganistan pentru a lupta alături de forţele SUA şi aliate împotriva talibanilor, a Al-Qaida şi a altor grupări islamiste.

Citește și: Oana Lungescu: Misiunea NATO în Afganistan va continua şi după retragerea unor efective americane

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel