Marea Britanie a primit primele elicoptere Apache AH-64E

Eduard Pascu |
Data publicării:

Primele două elicoptere de atac Apache (varianta AH-64E) au fost livrate din SUA armatei britanice. Acestea au ajuns la Baza Aeriană Wattisham pe 26 noiembrie 2020 împreună cu tehnicieni, ingineri și mecanici, care vor întreține și deservi noua aeronavă.

Noua escadrilă de elicoptere AH-64E versiunea 6, cea mai avansată variantă Apache, a fost procurată din Statele Unite pentru a înlocui elicopterele Apache AH Mark 1, care vor ieși din serviciu în 2024.

Aceste aeronave noi vor permite Regatului Unit să-și mențină capacitatea de elicoptere de atac pentru deceniile următoare datorită capacității sale digitale îmbunătățite. Noua aeronavă este deja în serviciu în armata SUA și alte forțe și a fost proiectată și echipată pentru a oferi o configurație comună.

Se așteaptă ca primul zbor în Marea Britanie să aibă loc în iulie 2021. Inițial, vor avea loc încercări și apoi instruirea pentru tranziția în siguranță a echipajelor de la Mark 1 la varianta 64E.

Marea Britanie a investit 7 miliarde de euro în noua escadrilă de elicoptere Apache AH-64E. Achiziția prevede pe lângă elicoptere și simulatoare, instruire dar și instructori.

AH-64E va oferi o îmbunătățire semnificativă primei escadrile de aviație din Marea Britanie, transmite defense-aerospace.

Motoarele noi, trenul de aterizare, palele rotorului principal și avionica oferă performanță aeronavelor. Diagnosticarea la nivel de sistem încorporat va crește disponibilitatea aeronavelor.

Radarul cu rază extinsă pentru controlul focului și cu modul naval va asigura funcționarea aeronavei și în mediul maritim. 

Generalul Jez Bennett responsabil cu dotarea Royal Air Force a declarat: "Sosirea primului elicopter de Atac Apache E care vor fi livrate armatei britanice în următorii doi ani marchează începutul unei creșteri semnificative a capacității armatei pe tot spectrul operațiunilor militare."

Citește și: Marea Britanie cumpără elicoptere AH-64E Apache Guardian

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel