MApN nu primește niciun ban în plus la rectificarea bugetară. Cele mai multe fonduri merg la Sănătate, dar vor fi și reduceri

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Brigada 1 Mecanizată "Argedava" participă cu efective și tehnică la exercițiul multinațional "ARGEDAVA 21". Sursa Foto: MApN.
Brigada 1 Mecanizată "Argedava" participă cu efective și tehnică la exercițiul multinațional "ARGEDAVA 21". Sursa Foto: MApN.

Rectificarea bugetară pe care o pregăteşte Executivul va fi pozitivă, potrivit draftului pregătit de Ministerul de Finanţe. 

Potrivit agenției de presă News.ro, care a analizat documentul, cele mai multe fonduri le va primi Ministerul Sănătăţii, peste 3,5 miliarde de lei, urmat de Ministerul Fianţelor, pentru acţiuni generale, şi Ministerul Dezvoltării. Reduceri de fonduri vor fi la Ministerul Muncii, peste 2,7 miliarde de lei, Curtea de Conturi şi Senat.

Ministerul Apărării, Ministerul de Externe şi Ministerul Cercetarii Inovarii si Digitalizarii nu primesc bani suplimentar la rectificarea bugetară.

Cele mai mari tăieri de fonduri se vor înrgistra la Ministerul Muncii, de unde Ministerul de Finanţe, condus intermar de premierul Florin Cîţu, îşi propune să taie peste 2,7 miliarde de lei. De asemenea, se vor tăia fonduri de la Curtea de Conturi şi de la Senat, mai precizează sursa citată.

 

Bugetul MApN anunțat la începutul anului 2021

 

Potrivit documentelor oficiale guvernamentale de la începutul acestui an, bugetul Ministerului Apărării Naţionale (MApN) propus pentru anul 2021 prevede fonduri de 22,746 miliarde de lei, reprezentând 2,04% din PIB.

Această sumă permite investiţii în infrastructură de aproximativ 800 de milioane de lei.

La începutul anului MApN preciza că în 2021 sunt programate achiziţii de echipamente şi materiale specifice direct de la furnizori din economia naţională care pot depăşi un miliard de lei, alţi 1,4 miliarde de lei fiind destinaţi unor operatori economici străini, dar care au subcontractori companii din România. Plăţile sunt planificate atât către agenţi economici cu capital integral sau majoritar de stat, cât şi cu capital privat.

Aceste achiziţii sunt făcute atât în cadrul unor programe majore de înzestrare aflate în derulare sau care vor fi demarate în acest an, pentru toate categoriile de forţe ale armatei, cât şi în domeniul modernizării tehnicii aflate deja în dotare, asigurării mentenanţei complexe şi a reparaţiilor capitale (tehnică terestră, aeriană şi navală). Vor fi şi achiziţii de muniţii de la agenţii economici din ţară, anunța ministerul la începutul anului.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel