Legendarele Black Hawk se 'pensionează'. Forțele Speciale ale SUA vor alege între V-280 și SB-1

Tudor Curtifan |
Data publicării:

US Army va înclocui elicopterele UH-60 Black Hawk în următoarea perioadă.

Comandamentul pentru operaţiuni speciale din SUA (SOCOM) va înlocui elicopterele UH-60 Black Hawk, potrivit celor de la Business Insider. Nu este clar dacă aceeași soartă o vor avea și elicopterele MH-6 Little Bird.

Cert este că pentru UH-60 Black Hawk, Forțele Speciale ale SUA au două opțiuni: elicoptere V-280 Valor sau elicoptere SB-1 Defiant.

Elicopterele V-280 Valor sunt dezvoltate de compania Bell Textron, în timp ce elicopterele SB-1 Defiant sunt dezvoltate de Sikorsky-Boeing.

Elicoterele Black Hawk vor fi înlocuite în baza programului Future Vertical Lift. Se estimează că până în 2030 programul ar trebui încheiat.

La rândul său, legendarul Black Hawk a înlocuit în 1997 modelul Bell UH-1.

UH-60 Black Hawk a efectuat zborul inaugural în 1974. Cu un cost unitar de aproximativ  21.3 milioane de dolari, au fost fabricate aproximativ 4.000 de elicoptere. Black Hawk au fost folosite în numeroase zone de conflict de către US Army, inclusiv în operațiunea militară în care Forțele Speciale l-au ucis pe Osama bin Laden pe 2 mai 2011.

Forţele speciale americane au un efectiv de aproximativ 70.000 de membri.

 

V-280 Valor:

(w670) V-280 Valo

 

 

SB-1 Defiant:

(w670)

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel