Salvini, care este şi ministru de interne şi şef al Ligii (extrema dreaptă), a criticat anterior refuzul navei de a face cale întoarsă către Tripoli, în pofida acordului dat de către autorităţile libiene.
''Nava avea 'undă verde' pentru a debarca. Atitudinea organizaţiei Sea-Watch seamănă cu o adevărată sechestrare de persoane din raţiuni politice. Ei sunt în polemică cu Ministerul italian de Interne pe seama migranţilor'', a declarat Salvini.
Sea-Watch consideră decizia ”criminală”
''Sea-Watch nu-i va debarca pe supravieţuitori în Libia. Tripoli nu este un port sigur. Este criminal să trimiţi oameni salvaţi din mare către o ţară aflată în război'', a declarat la rândul său pe Twitter organizaţia Sea-Watch, acuzând Uniunea Europeană că este ''complice la atrocităţi''.
''Singura propunere pe care noi am primit-o este cea a Libiei, ceea ce este inacceptabil. Nava se îndreaptă spre nord'', a precizat la rândul său purtătorul de cuvânt al Sea-Watch, Ruben Neugebauer, pentru AFP.
Potrivit site-ului de monitorizare a traficului maritim Marine Traffic, nava merge efectiv către nord şi se îndreaptă către insula italiană Lampedusa.
Miercuri, nava a salvat 52 de migranţi aflaţi într-o barcă pneumatică ce plutea în derivă în largul coastelor Libiei, operaţiunea organizaţiei provocând furia lui Salvini. El a denunţat acţiunile navei, pe care el o consideră ''pirat'' şi ''ilegală''.