Italia a împiedicat intrarea navei Sea-Watch 3 în apele teritoriale

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Vicepremierul italian Matteo Salvini a publicat joi un decret care le cere forţelor de ordine să ia toate măsurile necesare pentru a împiedica intrarea sau tranzitarea apelor teritoriale italiene de către nava 'Sea-Watch 3', a organizaţiei neguvernamentale germane Sea-Watch, care a salvat miercuri 52 de migranţi în largul coastelor Libiei, relatează AFP.

Salvini, care este şi ministru de interne şi şef al Ligii (extrema dreaptă), a criticat anterior refuzul navei de a face cale întoarsă către Tripoli, în pofida acordului dat de către autorităţile libiene.

''Nava avea 'undă verde' pentru a debarca. Atitudinea organizaţiei Sea-Watch seamănă cu o adevărată sechestrare de persoane din raţiuni politice. Ei sunt în polemică cu Ministerul italian de Interne pe seama migranţilor'', a declarat Salvini.

 

Sea-Watch consideră decizia ”criminală”

 

''Sea-Watch nu-i va debarca pe supravieţuitori în Libia. Tripoli nu este un port sigur. Este criminal să trimiţi oameni salvaţi din mare către o ţară aflată în război'', a declarat la rândul său pe Twitter organizaţia Sea-Watch, acuzând Uniunea Europeană că este ''complice la atrocităţi''.

''Singura propunere pe care noi am primit-o este cea a Libiei, ceea ce este inacceptabil. Nava se îndreaptă spre nord'', a precizat la rândul său purtătorul de cuvânt al Sea-Watch, Ruben Neugebauer, pentru AFP.

Potrivit site-ului de monitorizare a traficului maritim Marine Traffic, nava merge efectiv către nord şi se îndreaptă către insula italiană Lampedusa.

Miercuri, nava a salvat 52 de migranţi aflaţi într-o barcă pneumatică ce plutea în derivă în largul coastelor Libiei, operaţiunea organizaţiei provocând furia lui Salvini. El a denunţat acţiunile navei, pe care el o consideră ''pirat'' şi ''ilegală''.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel