Iranul se laudă că 22 de țări au solicitat drone iraniene. Consilierul militar al liderului suprem: ”Producem 80% din echipamente”

Nicolae Iordan |
Data publicării:
UAV iranian Mohajer. Foto: Wikipedia via Tasnim News Agency
UAV iranian Mohajer. Foto: Wikipedia via Tasnim News Agency

Un oficial militar iranian de rang înalt a anunțat că 22 de țări doresc să cumpere drone iraniene, subliniind că țara sa a înregistrat progrese extraordinare în industriile militare.

Anunțul a fost făcut într-un discurs rostit de generalul-maior Yahya Rahim Safavi, consilierul militar al liderului suprem al Revoluției iraniene, la conferința "Știință și tehnologie" desfășurată la Teheran.

Safavi a afirmat: "America și entitatea sionistă (Israelul) nu pot obține victoria în fața poporului iranian".

El a subliniat că "Iranul, care importa 80% din nevoile sale militare din străinătate înainte de victoria Revoluției Islamice, produce acum 80% din echipamentele sale de apărare".

Safavi a subliniat că 22 de țări (nu a nominalizat numele acestora) ”solicită să achiziționeze” drone din Iran, arată TehranTimes. El a reiterat "importanța științei și tehnologiei în domeniul apărării și realizările în apărare realizate de forțele armate iraniene în timpul agresiunii fostului regim irakian împotriva Iranului în anii 80, din secolul trecut".

Oficialul iranian a concluzionat: "Aceste realizări și victorii nu ar fi fost obținute fără utilizarea științei și tehnologiei".

Aceste remarci vin în timp ce Ucraina și țările occidentale acuză Iranul că furnizează Rusiei drone, ceea ce Teheranul neagă.

Dronele Iranului se numără în prezent printre capacitățile aeriene ale Iranului cu cea mai rapidă creștere, deoarece Teheranul și-a dezvoltat propria sa industrie internă de drone, pentru a compensa puterea sa aeriană, care a fost slăbită de ani de sancțiuni internaționale.

Iranul deține multe drone, unele dintre ele au fost create prin inginerie inversă a dronelor americane și israeliene pe care le capturaseră.

Scopurile dronelor iraniene sunt variate, de la supraveghere și recunoaștere militară la operațiuni de atac, fie trăgând cu muniție, fie lovind ținta și explodând (avioane sinucigașe).

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel