Industria de apărare germană îndeamnă la independență europeană față de sectorul militar-industrial din SUA

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Panther KF51 / Rheinmetall Defence
Panther KF51 / Rheinmetall Defence

Industria germană de apărare a cerut țărilor europene să creeze companii mari și specializate în domeniul productiei de armament. Potrivit lui Armin Papperger, directorul general al Rheinmetall, dacă Europa dorește o cooperare mai strânsă în domeniul apărării, țările trebuie să se specializeze în anumite tehnologii militare.

Papperger a precizat că aceasta este cea mai dificilă discuție pe care politicienii europeni o poartă la nivel guvernamental. "Nu are sens dacă alegem a doua sau a treia cea mai bună tehnologie pentru că o țară o dorește. Avem nevoie de companii mari de armament în Europa", a declarat directorul general al Rheinmetall.

Companiile europene din domeniul apărării concurează între ele, bugetele militare sunt controlate la nivel național, iar statele încearcă in mod individual să mențină controlul asupra lanțurilor de aprovizionare strategice, a fabricilor, a locurilor de muncă și a avantajelor tehnologice.

Printre exemplele de cooperare transfrontalieră de succes se numără cel mai mare producător european, MBDA, deținut de producatorul britanic de apărare BAE Systems, și producătorul european de avioane Airbus, fiecare dintre acestea deținând 37,5% din acțiuni, iar restul aparținând companiei italiene Leonardo.

De asemenea, Papperger consideră că, în cazul unui conflict militar major, Europa ar putea fi lăsată singură, în timp ce Statele Unite se vor concentra pe Asia.

În opinia sa, dacă Donald Trump va deveni președinte al Statelor Unite, presiunea asupra Germaniei va fi mai mare. În același timp, directorul general al Rheinmetall a adăugat că cursa pentru refacerea puterii militare a Germaniei va continua indiferent de cine se află la Casa Albă.

El a precizat că, în ultimele decenii, liderii europeni au considerat de la sine înțeles că Statele Unite vor veni în ajutorul continentului în cazul unei amenințări militare, dar "acest lucru nu se va mai întâmpla".

Capacitatea militară americană s-a confruntat cu propriile provocări, printre care Papperger a citat polarizarea politică în creștere.

"O mare provocare pentru următorul președinte al SUA va fi să aducă cele două partide împreună. Este rău când cea mai mare economie a lumii - și cea mai mare putere militara - este o națiune divizată", a declarat directorul general al Rheinmetall.

Conform celor mai recente informatii, producătorul german de armament Rheinmetall intenționează să înființeze cel puțin patru fabrici de producție de arme în Ucraina.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel