India poate deveni prima țară străină care va produce blindate americane Stryker

Gheorghiță Orjanu |
Data publicării:
Blindat Stryker, sursă foto: U.S. Army
Blindat Stryker, sursă foto: U.S. Army

Relațiile dintre Statele Unite și India devin din ce în ce mai strânse pe măsură ce situația de securitate la nivel mondial se deteriorează continuu, iar escaladarea tensiunilor de la granița chino-indiană nu poate fi exclusă.

Astfel, încrederea Washingtonului în politicile promovate de New Delhi a crescut atât de mult, încât India va deveni, foarte probabil, prima țară străină care va fabrica cunoscutele blindate Stryker.

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a anunțat acordul în timpul unei întâlniri bilaterale, de vineri, cu secretarul de stat, Antony Blinken, și miniștri indieni ai Apărării și Afacerilor Externe.

„Lucrăm împreună pentru a produce în comun un vehicul blindat... este extrem de important”, a declarat secretarul Austin, reporterilor în urma unei întâlniri bilaterale cu miniștri indieni ai apărării și afacerilor externe.

Acordul, odată încheiat, va duce la prima producție de Stryker în străinătate, a declarat reporterilor un înalt oficial american al apărării. De asemenea, poate oferi Indiei capabilități care ar ajuta-o să descurajeze agresiunea din China vecină.

Administrația Biden a avut mai multe angajamente cu India în acest an, inclusiv întâlniri între președintele Joe Biden și prim-ministrul Narendra Modi la New Delhi și Washington. Austin și secretarul de stat, Antony Blinken, au mai vizitat, de asemenea, India, în acest an.

„Anul acesta a fost o perioadă de transformare a relațiilor dintre SUA și India. Vizita prim-ministrului Modi în Statele Unite din această vară și călătoria președintelui Biden în India pentru Summitul G-20 au demonstrat ambele puterea parteneriatului nostru”, a spus Austin în declarația sa de deschidere la întâlnirea de vineri.

Pe măsură ce SUA furnizează mai multe arme Indiei, Austin a spus că relațiile dintre SUA și India sunt „mai puternice ca niciodată” și că nu este vorba doar despre China.

„Avem un obiectiv comun, o viziune comună asupra Indo-Pacificului și aceasta este ca regiunea să rămână liberă și deschisă”, a spus Austin reporterilor. „Dar relația noastră nu se bazează doar pe China, pe provocările pe care le prezintă China. Se bazează pe... valori comune.”

SUA și India au convenit, în iunie, să producă împreună motoare F414 pentru avioane de luptă ale Forțele Aeriene Indiene. Există, de asemenea, un impuls pentru mai multe sisteme fără pilot și pentru a extinde în India reparațiile efectuate de șantierul naval al Marinei Statelor Unite, potrivit publicației americane Defense One.

Mai mult, India a anunțat planuri de a solicita aderarea cu drepturi depline la Forța Maritimă Combinată din Bahrain, condusă de Statele Unite.

La începutul acestui an, SUA și India au lansat o foaie de parcurs strategică pentru a explora proiecte în jurul mai multor probleme tehnologice, inclusiv muniții, mobilitate, sprijinul luptei aeriene, informații și supraveghere și conștientizarea domeniului submarin.

Această aliniere sporită ar putea fi nu numai un avantaj pentru India din punct de vedere economic, dar poate, de asemenea, să permită Indiei să devină atât un centru de sprijin aliat al SUA pentru nevoile de apărare din regiunea indo-pacifică cât și un pol de putere care să echilibreze Rusia și China.

„A avea un alt centru și unul care să fie aliniat cu interesele noastre strategice este cu adevărat important”, a declarat reporterilor un oficial înalt al apărării.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel