În plină pandemie de noul coronavirus, Germania se îndreaptă spre măsuri drastice și se pregătește de 'închidere'

H.D. Hartmann |
Data actualizării: | Data publicării:

Conform informațiilor oferite de către Deutsche Welle decizia privind închiderea Germaniei se bazează pe comportamentul cetățenilor săi. Așa a anunțat vineri biroul cancelarului german. Șeful de cabinet al Angelei Merkel, Helge Braun, a descris ziua de sâmbătă drept o zi crucială pentru a decide cu privire la posibile decizii majore de izolare severă a populației din cauza coronavirusului.

 "Vom analiza comportamentul oamenilor în acest weekend", a spus politicianul CDU pentru Der Spiegel. "Sâmbătă este o zi decisivă și vom supraveghea cu atenție acest lucru." Cancelarul Merkel dorește să organizeze o teleconferinta cu premierii landurilor duminică seară. Aceasta poate include întrebarea dacă și când ar trebui impuse masurile de reducere a liberei circulatii a persoanelor pe teritoriul german.

 

Carnatina totală ar fi o povară

 

"Sâmbătă, oamenii se întâlnesc în mod tradițional, pentru că au ziua liberă", a spus Braun. "Din păcate, acest lucru nu este posibil în acest moment în afara familiei nucleare. Acest lucru trebuie oprit acum. Dacă acest lucru nu se întâmplă, este posibil să se decidă și măsuri mai îndelungate în statele federale, deși dorim de fapt să evităm asta. Aceste deciii se adresează către „populația care înțelege măsurile și este pregătită să-și restricționeze viața socială. Și dacă ne uităm la țările vecine care au impus deja carantina totală, devine clar că aceasta ar fi o povară suplimentară enormă."

Șeful Asociației Medicale Germane, Klaus Reinhardt, a declarat pentru presa Redaktions Netzwerk Deutschland (RND) că măsurile puse în aplicare până acum de cancelarul Merkel sunt suficiente pentru combaterea focarului. Unele țări din Europa au impus carantina totală și menținerea populațiilor lor in izolare domiciliară completă, dar Reinhardt spune că în Germania, închiderea școlilor, barurilor și restaurantelor, împreună cu interzicerea adunărilor religioase mari, este calea cea bună. El a spus  laRND: „Nu există nicio alternativă la măsurile radicale ale guvernului federal. Trebuie să ne asigurăm că curba de infecție este cât se poate de plană”.

Reinhardt a recunoscut amenințarea pentru vârstnici, dar a spus că trebuie luată în considerare o strategie de ieșire la măsurile actuale: "La un moment dat trebuie ajustate și reduse. Din două motive: temerile și grijile ar copleși psihologic oamenii. În caz contrar, viața economică s-ar prăbuși la un moment dat. Din motive psihologice, oamenii ar trebui, prin urmare, să li se spună că măsurile care au fost inițiate acum sunt limitate în timp. trebuie să folosească perioada scurtă de timp pe care am cumpărat-o acum."

 

Premierii landurilor au opinii diferite. Izolarea totală, ultima soluție

 

Între timp, premierul de stat landului Saxonia, Michael Kretschmer vede opțiunea izolării totale ca ultimă soluție. El a spus ziarului local Sächsischen Zeitung că nimeni nu dorește un blocaj, deoarece acesta va restricționa masiv viața. "De aceea, ne bazăm pe măsurile actuale și vedem dacă au efectul sperat în următoarele 14 zile", a spus Kretschmer.

Premierul din Renania de Nord-Westfalia, Armin Laschet, a avertizat că guvernele federale și de stat vor impune reducerea circulației publice dacă cetățenii nu respectă voluntar apelul de a-și păstra distanța. "Dacă nu putem respecta voluntar angajamentul de distanțare socială, atunci vom putea lua astfel de decizii", a spus politicianul CDU la televiziunea ARD.

Orașele germane Freiburg și Leverkusen și-au anunțat propriile planuri de carantină totală. Interdicția de două săptămâni impusa de primăria din Freiburg intră în vigoare sâmbătă, cetățenii nemaiavând voie să circule în locuri publice, inclusiv străzi, piețe și parcuri.

Oamenii ar trebui să plece de acasă numai pentru probleme urgente, cum ar fi cumpărăturile de alimente, vizite la medic, asistență pentru persoanele care au nevoie de sprijin și călătorii către și de la serviciu și plasarea copiilor în îngrijiri de urgență. Oamenii pot rămâne afară singuri, în perechi sau cu cei care locuiesc în propria gospodărie. De la toate celelalte persoane trebuie să se țină o distanță minimă de 1,50 metri. Leverkusen a implementat deja măsuri similare în care oamenii nu mai au voie să se adune în aer liber, cu câteva excepții. Întâlnirile a două sau mai multe persoane în aer liber sunt interzise, cu excepția cazului în care sunt pentru activități esențiale. Iar Dortmund va permite acum doar grupuri de cel mult patru persoane să se amestece. Dacă activitățile sociale depășesc acest număr, oamenii vor fi supuși pedepsei. Excepție vor fi făcute pentru familii.

Astfel, Germania se pregătește de intrarea într-o lungă perioadă de izolare socială, cu efecte economice dramatice.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel