Generalul Alexandru Grumaz: Rusia a arătat în Siria cum se va desfășura războiul viitorului

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Armata rusă
Armata rusă

Generalul (r.) Alexandru Grumaz a vorbit despre războiul viitorului și importanța forțelor spațiale în conflictele secolului XXI.

În cadrul emisiunii ”Euroatlantica” de la Radio România Actualitați, generalul în rezervă Alexandru Grumaz a vorbit despre războiul viitorului și a dat exemplul SUA care deja folosesc MDO (Multi Domain Operations), o forță care se pliază pe mai multe sectoare și care include 300-500 de militari.

Generalul român a vorbit în acest context de conflictul din Siria, precizând că forțele folosite de Rusia arată modul în care se vor desfășura războaiele moderne. 

„Americanii folosesc în Europa, pentru prima dată în zona euroatlantică, și au folosit în Indo-Pacific, acea 'multi domain task force'. Deci o forţă de 300 şi 500 de militari (...) Şi atunci trebuie să ai operaţiuni pe mai multe domenii, trebuie să ai o forţă pregătită pentru aşa ceva. Nu poţi să ai la nivel de brigadă la ora actuală, dar o forţă de 300-500 de oameni este perfect valabilă. Spuneam de Siria. Este foarte important, pentru că un exemplu al modului în care se va desfăşura viitorul război, îl avem, forţele hibride folosite de Rusia în Siria, lansarea de lovituri cu scopul de a reduce potenţialul economic, desfăşurarea de acţiuni psihologice şi de dezinformare, creşterea mobilităţii şi manevrabilităţii, folosirea eficientă a tacticilor de luptă de gherilă urbană - şi avem, slavă Domnului! gherilă urbană în Siria - implicarea în acţiuni de mobilitate cu vehicule uşoare şi bineînţeles atacurile cibernetice. Deci va fi o împletire în aceasta”, a precizat generalul în rezervă Alexandru Grumaz, potrivit sursei citate.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel