Forțele speciale române vor fi înzestrate cu 130 de blindate Oshkosh JLTV. România înlocuiește bătrânele Humvee

Tudor Curtifan |
Data publicării:
JLTV, sursă foto: Oshkosh Defense
JLTV, sursă foto: Oshkosh Defense

România va achiziționa vehicule blindate de luptă JLTV, produse de americanii de la Oshkosh, în valoare de aproximativ 227 de milioane lei cu TVA (adică aproximativ 47 de milioane de euro). Blindatele vor intra în dotarea Forțelor pentru Operații Speciale (FOS).

Oficial, nu există un număr cu privire la aceste blindate. DefenseRomania a discutat direct cu americanii de la Oshkosh, în luna aprilie, care s-au rezumat să ne confirme că forțele speciale vor primi JLTV, dar în ceea ce privește numărul blindatelor au invocat clauza de confidențialitate a contractului semnat cu MApN.

Noi am estimat însă numărul. Un vehicul blindat Oshkosh JLTV costă între 230-270.000 de dolari și poate ajunge la 433.500 de dolari, cu tot cu echipamentul militar care include și rachete ghidate anti-tanc. Ceea ce înseamnă că Ministerul Apărării va achiziționa în jur de 120-130 de blindate.

Azi, pe pagina de Facebook Forțele Armate Române - Trecut, prezent si viitor, numărul e confirmat. „În România vor ajunge 130 de blindate Oshkosh JLTV, în valoare de 227 milioane lei. Vehiculele vor intra în dotarea Forţelor pentru Operaţii Speciale (FOS) şi vor înlocui mai vechile Humvee care sunt considerate acum depăşite din punct de vedere al protecţiei asigurate militarilor”, precizează sursa citată.

Amintim că încă de la începutul acestei luni DefenseRomania a scris despre faptul că Oshkosh Defense a anunțat că a primit din partea U.S. Army Contracting Command – Detroit Arsenal (ACC-DTA) un contract, în valoare de 152 milioane de dolari, pentru a începe procesul de producţie a vehiculelor blindate Joint Light Tactical Vehicles (JLTV), remorcilor desinat acestor vehicule și altor echipamente conexe.

JLTV-urile cuprinse în acest contract urmează să fie livrate Forțelor Armate SUA, cât şi altor state membre NATO, cum ar fi: România, Lituania, Macedonia de Nord și Slovenia.

 

Pe lângă contractul de înzestrare cu JLTV a forțelor speciale, Oshkosh oferă JLTV și în programul de înzestrare cu blindate și neblindate 4x4 pentru Armata României

 

Compania americană Oshkosh Defense e interesată și de programul de înzestrare cu blindate și neblindate 4x4 pentru Armată.

Amintim cititorilor noștri că în discuția pe care DefenseRomania a avut-o cu Oshkosh aceștia ne-au mărturisit că au transmis către MApN o ofertă oficială pentru vehicule JLTV.

Reprezentanţii companiei Oshkosh Defense au transmis, la momentul respectiv, că sunt dispuși să coopereze industrial cu firmele de apărare din România.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel