Forțele speciale ale SUA, dislocate în Africa unde luptă cu insurgenți afiliați ISIS acuzați că au decapitat copii

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Forțele speciale SUA, sursă foto: U.S. Army Special Operations Command - Facebook
Forțele speciale SUA, sursă foto: U.S. Army Special Operations Command - Facebook

O unitate de elită a celebrelor Berete Verzi ale SUA va fi dislocată pentru a lupta împotriva insurgenților afiliați Statului Islamic pe teritoriul Africii.

Astfel, potrivit celor de la Military.com, într-un material publicat pe 21 martie și în care citează Business Insider, forțele speciale ale SUA vor fi dislocate în Mozambic.

În următoarele două luni soldații americani vor participa la instruirea militarilor mozambicani și vor dezvolta cu aceștia tactici pentru a contracara insurgența tot mai mare din partea grupului terorist al-Shabab, afiliat Statului Islamic.

Soldații americani de elită vor participa la misiuni alături de Armata Mozambicului și vor lupta cot la cot cu aceștia din urmă împotriva terorismului.

Prezența forțelor speciale americane are loc în contextul în care în Mozambic îngrijorează avansul jihadistilor în acest stat.

ONU estimează că aproximativ un milion de oameni au nevoie urgent de ajutor umanitar în Mozambic. Potrivit organizației Save the Children, cel puțin 2.000 de civili au fost uciși și 670.000 strămutați ca urmare al avansului jihadistilor.

Organizația anunță că mișcarea jihadistă a executat inclusiv copii, chiar și mai mici de 11 ani. Save the Children citează o mamă care își plânge disperată durerea și anunță că fiul ei a fost decapitat de către fundamentaliști.

Ambasada Statelor Unite la Maputo, capitala Mozambicului, precizează că dislocarea Beretelor Verzi în această țară afectată de sărăcia extremă, cu o populație de aproximativ 30 de milioane de locuitori, are ca scop „prevenirea răspândirii terorismului și fundamentalismului”. 

Mozambic, stat care se află în sudul Africii, a trezit preocupări în ceea ce privește răspândirea fundamentaliștilor pe întreg continentul. Statul Islamic, înfrânt în Irak și în mare parte în Siria, are în continuare adepți în Africa, în state precum Somalia, Nigeria, Niger, Mali sau Libia.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel