Forţele ucrainene pentru Operaţii Speciale au efectuat un nou atac asupra poziţiilor forţelor ruse din Crimeea: Ţinta a fost o brigadă de infanterie

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Militarii Serviciului de Informații al Apărării din Ucraina (GUR) fac un exerciţiul militar cu un elicopter Black Hawk. Sursa Foto: GUR.
Militarii Serviciului de Informații al Apărării din Ucraina (GUR) fac un exerciţiul militar cu un elicopter Black Hawk. Sursa Foto: GUR.

Serviciul de informații al Apărării din Ucraina (GUR) a raportat că forțele speciale ucrainene au atacat, pe 25 august, o unitate Brigăzii 155-a de infanterie navală de gardă a Flotei ruse a Mării Negre, precizează postul de știri ucrainean LIGA.net, care îl citează pe Andrii Iusov, reprezentant al GUR.

 

Ofițerul ucraineana din cadrul GUR a declarat că brigada rusă a fost atacată în satul Perevalne aflat în Peninsula Crimeea.

Pe teritoriul Crimeei ocupate temporar, invadatorii ruși sunt alarmați de o debarcare repetată a trupelor ucrainene, care a avut loc în partea de vest a peninsulei, în apropierea lacului Donuzlav, precizează agenţia ucraineană de presă UNIAN.

"Putem confirma informația ca a existat un atac. Acesta nu este primul atac asupra Brigăzii 126. După cum a declarat șeful GUR generalul-maior Kirilo Budanov în ultimul său interviu, Ucraina poate acum să lovească și să desfășoare operațiuni oriunde în Peninsula Crimeea ocupată. Și acolo vor avea loc în curând multe evenimente", a spus Iusov, potrvit LIGA.net.

Șeful serviciului de informații al apărării din Ucraina (GUR), Kirilo Budanov, a oferit recent cateva detalii despre o misiune executată de forțele speciale în interiorul teritoriului ocupat temporar al Crimeei.

,,Importanța acestei operațiuni speciale, în primul rând, este ca oamenii să își amintească și să creadă  - nu doar cei de pe teritoriul Ucrainei, ci și cei din Crimeea - că victoria nu este departe. Și că nici eliberarea lor nu este departe", a declarat Budanov.

Andrii Iusov a precizat că nu există fotografii sau înregistrări video ale atacului efectuat asupra Brigăzii 155-a de infanterie, iar faptul că această informație a devenit publică din partea presei ruse poate servi drept confirmare.

În prezent, există rapoarte despre soldați ruși uciși și răniți, dar informațiile trebuie să fie clarificate, a spus Iusov.

Mai multe grupuri pro-ruse de mesagerie de pe Telegram au raportat o lovitură asupra Brigăzii 126 a Federației Ruse în jurul orei 10:00.

Un cititor al canalului a afirmat că trei persoane au fost ucise și "foarte mulți'' răniți, aduși la spitalul din Simferopol de pe strada Horki.

Satul Perevalne se află în districtul Simferopol din Crimeea. Distanța de la acesta până la cele mai apropiate teritorii controlate de Ucraina, pe malul drept al râului Nipru, este de aproximativ 275 km, iar până la malul stâng de peste 300 km.

Amintim că, pe 24 august, în jurul orei 4-5 dimineața, s-au auzit primele explozii în Peninsula Crimeea temporar ocupată, în apropiere de Capul Tarkhankut, iar localnicii ar fi văzut pe țărm două bărci gonflabile care aveau la bord 10 persoane necunoscute - aceste informații au fost transmise cu panică de canalele de propagandă rusești.

Într-un răspuns pentru publicaţia RBC-Ucraina, Serviciului de Informații al Apărării din Ucraina (GUR). Andrii Cherniak și Andrii Yusov au spus că militarii ucraineni au efectuat o operațiune pe teritoriul Capului Tarkhankut - în zona așezărilor Mayak și Olenivka.

Operațiunea s-a desfășurat fără victime, militarii și-au finalizat sarcinile și s-au întors acasă după operațiunea specială, care a fost „un raid”. A fost publicat și un material video din timpul misiunii pe care forțele ucrainene pentru operaţii speciale au efectuat-o în apele teritoriale ale Peninsulei Crimeea.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel