Cum s-a desfășurat debarcarea forțelor speciale ucrainene în Crimeea (Video). GUR a publicat un video cu raidul ucrainenilor

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

După distrugerea unui sistem rusesc de rachete S-400, amplasat în Peninsula Crimeea ocupată temporar de ruşi, o unitate a forţelor pentru operaţii speciale din cadrul Direcției Principale de Informații (GUR) a Ministerului ucrainean al Apărării, cu sprijinul Marinei ucrainene, a efectuat o altă operațiune specială în aceeași zonă. Informaţii a fost comunicata chiar de către oficiali din cadrul GUR, dar nu existau imagini din timpul misiunii la momentul anunţului.

Astăzi, 24 august, în jurul orei 4-5 dimineața, s-au auzit explozii în Peninsulă Crimeea temporar ocupată, în apropiere de Capul Tarkhankut, iar localnicii ar fi văzut pe țărm două bărci gonflabile care aveau la bord 10 persoane necunoscute - aceste informații au fost transmise cu panică de canalele de propagandă rusești.

Într-un răspuns pentru publicaţia RBC-Ucraina, Serviciului de Informații al Apărării din Ucraina (GUR). Andrii Cherniak și Andrii Yusov au spus că militarii ucraineni au efectuat o operațiune pe teritoriul Capului Tarkhankut - în zona așezărilor Mayak și Olenivka.

Operațiunea s-a desfășurat fără victime, militarii și-au finalizat sarcinile și s-au întors acasă după operațiunea specială, care a fost „un raid”. A fost publicat și un material video din timpul misiunii pe care forțele ucrainene pentru operaţii speciale au efectuat-o în apele teritoriale ale Peninsulei Crimeea.

După cum a confirmat purtătorul de cuvânt al Serviciului de Informații al Apărării din Ucraina (GUR), Andri Iusov, într-un comentariu pentru publicaţia ucraineană Suspilne, în Crimeea ocupată temporar a fost într-adevăr desfășurată o operațiune specială în această dimineață, cu participarea serviciilor de informații militare și a marinei.

Misiunea forțelor ucrainene pentru operaţii speciale a avut loc în apropierea satului Mayak, iar debarcarea s-a făcut direct pe teritoriul Crimeei. "Obiectivul a fost atins, nu au existat victime în rândul personalului", a declarat Iusov. 

Potrivit acestuia, operațiunea specială este în curs de desfășurare, detaliile acesteia nu sunt dezvăluite din motive evidente ce ţin de securitatea informaţiilor. Purtătorul de cuvânt al Serviciului de Informații al Apărării (GUR) din Ucraina notează că forţele ruse de ocuatie au suferit deja pierderi. 

În primul rând, merită remarcat faptul că aceasta nu este prima operațiune efectuată cu succes pe care Direcțiea Principală de Informații (GUR) a desfășurat-o cu succes în ultimele zile în această zonă, unde se află baza rusă a Regimentului 3 de Radiocomunicații (parte a așa-numitei "Forțe Aerospațiale Ruse"), care dispune de sisteme radar precum "Nebo-M" și "Kasta-2E2".

Trebuie să precizăm că ieri, în urmă mai multor explozii înregistrate pe teritoriul Peninsulei Crimeea, serviciile de informații militare ucrainene au raportat că una dintre unităţile sale de elită a reuşit să distrugă un sistem rusesc de rachete sol-aer cu rază mare de acțiune S-400 ''Triumf''. Momentul distrugerii sistemului a fost surprins pe camera unei drone.

Există o probabilitate foarte mare ca incidentul de ieri și cel de azi să aibă legătură între ele.

Ieri, 23 august, un sistem rusesc de rachete antiaeriene S-400 a fost lovit în apropiere de satul Olenivka, aflat în Peninsula Crimeea încă ocupată de ruşi, a anunțat Serviciul de informații al Apărării (GUR) din Ucraina.

Raportul este însoțit de o înregistrare video realizată de o dronă de recunoaștere care zbura direct deasupra poziției sistemului rusesc de apărare antiaeriană.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel