Forța terestră

La 3 decembrie, pretinsele comisariate militare din stânga Nistrului vor desfășura înrolarea populației pentru a suplini contingentul pacificatorilor așa-numitei Republici Moldovenești Nistrene.

Scris de: S.I. Catalin       02 noi, 16:05

Guvernul României a semnat un acord cu Armata Statelor Unite și a transferat fondurile Guvernului Statelor Unite pentru pentru achiziționarea următoarelor trei sisteme de apărare antiaeriană și anti-rachetă Patriot produse de Raytheon, din cele șapte care vor intra în dotarea...

Scris de: Tudor Curtifan       01 noi, 22:33

Forțele Aeriene americane au anunțat că au trimis cel mai mare transport de muniții din secolul acesta la baza aeriană din Ramstein, Germania.

Scris de: Tudor Curtifan       29 oct, 19:28

Ziua Aematei Române a fost sărbătorită și în Kandahar, de batalionul Șoimii Carpaților.

Scris de: Sebastian Florea       26 oct, 18:46

În R.Moldova va fi creat Inspectoratul General al carabinierilor. Opoziția critică graba cu care a fost promovat acest proiect în Parlament

Scris de: S.I. Catalin       25 oct, 11:48

Ministrul turc al apărării, Hulusi Akar, a anunţat că instalarea în Turcia a sistemelor de rachete ruseşti sol-aer S-400 va începe în octombrie 2019, a relatat joi cotidianul turc Hurriyet, citat de agenţia Reuters.

Scris de: S.I. Catalin       25 oct, 11:04

Trident Juncture 2018.  Aproximativ 50.000 de soldaţi, sprijiniţi de mijloace materiale considerabile, vor lansa joi în Norvegia cele mai ample manevre militare ale NATO de la încheierea Războiului Rece, o demonstraţie de forţă care irită Rusia vecină.

Scris de: S.I. Catalin       23 oct, 11:00

Racheta 40N6 cu rază mare de acțiune, a trecut testele și a fost aleasă pe Ministerul Apărării pentru sistemul de apărare aeriană S-400 Triumf.

Scris de: Darius Muresan       22 oct, 09:26

Rusia îşi consolidează capacităţile nucleare din Kaliningrad. Afirmaţia este susţinută de jurnaliştii de la CNN, care au publicat în urmă cu două zile mai multe imagini din satelit, realizate de compania ImageSat International, care arată modernizarea substanțială a buncărelor...

Scris de: S.I. Catalin       19 oct, 15:23

Parlamentul din Kosovo, teritoriu din Balcani ce se bazează pe trupele NATO pentru a-i asigura protecţia, a aprobat joi crearea unei armate naţionale, deşi minoritatea sârbă susţine că măsura este ilegală.

Scris de: S.I. Catalin       19 oct, 08:56

Pavel Bilic, un român din satul Costiceni, regiunea Cernăuți, a fost ucis la 16 octombrie 2018 în zona conflictului din Donbas. Potrivit serviciului de presă al Operațiunii Forțelor Unite din estul Ucrainei, Bilic a fost ucis de un lunetist rus, potrivit agenției BucPress.

Scris de: S.I. Catalin       18 oct, 12:12

În urma echipării militarilor cu noua ţinută şi în special după dislocarea primului contingent în teatrele de operaţii, în luna februarie 2018, au fost sesizate o serie de disfuncţii legate de scămoşarea şi decolorarea costumelor.

Scris de: Darius Muresan       17 oct, 21:01

Iranul a extins raza de acţiune a rachetelor sale balistice sol-mare la 700 de kilometri, a anunţat marţi un înalt responsabil militar iranian, în contextul creşterii tensiunilor cu SUA legate de programul de arme ale Teheranului.

Scris de: S.I. Catalin       16 oct, 15:45

Tailanda este interesată să achiziționeze cea mai recentă versiune a transportatorului blindat BTR-4, produs de Ucraina.

Scris de: Darius Muresan       15 oct, 23:36

Majoritatea polonezilor (57%) s-au declarat favorabili instalării unei baze militare americane permanente în Polonia, potrivit unui sondaj realizat de Institutul Ibris şi publicat luni de cotidianul polonez Rzeczpospolita, relatează AFP.

Scris de: Tudor Curtifan       15 oct, 20:19

Principala grupare jihadistă din provincia siriană Idlib şi-a anunţat duminică intenţia de a accepta acordul de înfiinţare a unei zone demilitarizate, propus de Rusia şi Turcia, pentru a evita o ofensivă a forţelor guvernamentale din Siria.

Scris de: S.I. Catalin       15 oct, 09:23

O forţă arabo-kurdă este supusă de mai multe zile contraatacurilor grupării jihadiste Stat Islamic (SI) în provincia Deir Ezzor, din estul Siriei. 

Scris de: Vladimir Neagu       13 oct, 18:17

Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, a inspectat, vineri, zonele din Donbas în care sunt dislocate trupe ale forțelor armate ucrainene, potrivit Rador.

Scris de: S.I. Catalin       13 oct, 16:02

Trupele britanice au aterizat miercuri (10 octombrie 2018) la Rotterdam, în timp ce tancurile germane au urcat pe o navă de marfă în drumul spre Norvegia pentru a participa la exercițiul Trident Junction 2018 - cel mai mare exerciţiu militar al NATO de la sfârşitul Războiul...

Scris de: S.I. Catalin       13 oct, 12:11

Secretarul de Stat pentru Apărare al Germaniei, Thomas Silberhorn, a înmânat șase vehicule LAPV de clasă G Mercedes-Benz (vehicule ușoare blindate de patrulare) la baza aeriană Golubovci, către șeful Statului Major General din Muntenegru, generalul Drakutin Dakić, potrivit...

Scris de: S.I. Catalin       12 oct, 17:20

Compania ucraineană Ukroboronprom a prezentat la expoziția anuală „Arms and Security Expo” din Kiev, noul vehicul blindat Mongoose.

Scris de: Darius Muresan       12 oct, 13:11

În Transnistria au fost efectuate ample exerciții militare ale trupelor de radiocomunicații.

Scris de: Tudor Curtifan       12 oct, 11:08

Doi soldați ucraineni au fost uciși de o mină în cursul zilei de ieri, în timp ce numărul atacurilor forțelor separatiste s-a intensificat. Potrivit rapoartelor de informații, au fost uciși și șase separatiși iar zece au fost răniți.

Scris de: Darius Muresan       11 oct, 11:18

Ministerul Apărării din Republica Moldova a detaşat, în premieră, un ataşat militar în Statele Unite ale Americii. Decizia a fost luată de conducerea instituţiei în scopul promovării dialogului strategic pe dimensiunea de apărare dintre Republica Moldova şi SUA.

Scris de: S.I. Catalin       08 oct, 20:45

Batalionul 285 Artilerie "Vlaicu Vodă" a sărbătorit vineri 50 de ani de la înfiinţare, printr-un ceremonial la care au fost invitaţi foşti şi actuali militari ai unităţii, oficialităţi militare şi civile. 

Scris de: Mihai Ciobanu       05 oct, 16:22

Contractul între cele ţări a fost semnat cu prilejul vizitei președintelui rus Vladimir Putin în India.

Scris de: S.I. Catalin       05 oct, 12:24

Tiraspolul continuă să sfideze Chișinău. Ieri au demarat antrenamentele așa-numitului stat major al pretinsei armate transnistrene.

Scris de: S.I. Catalin       02 oct, 09:24

Din surse apropiate de DefenseRomania suntem informați ca regatul Bahrain a primit aprobarea din partea Agenției USA pentru Cooperare în domeniul Apărării şi Securității să achiziționeze armament de ultimă generație în domeniul lansatoarelor de rachete.

H.D. Hartmann       02 oct, 09:06

Ministerul Apărării Naţionale (MApN) a iniţiat, luni, procedura de achiziţie a "Sistemului de instalaţii mobile de lansare rachete antinavă" (SIML). 

Scris de: Mihai Ciobanu       01 oct, 17:55

Un convoi blindat al forţelor Uniunii Europene a fost ţinta unui atentat sinucigaş cu bombă comis luni în capitala somaleză Mogadiscio de gruparea islamistă Al Shabaab, care a avariat un vehicul, dar nu a produs victime, transmite Reuters, citând poliţia locală şi surse islamiste.

Scris de: S.I. Catalin       01 oct, 15:36

anterioaraClick pentru a naviga in paginile din categoria FORțA TERESTRăurmatoarea

POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES

Copyright 2018 - Toate drepturile rezervate.
defense.n-nxt.25