Forța terestră

Marți, 15 ianuarie, de la ora 11.00, la sediul Batalionului 26 Infanterie „Neagoe Basarab", din Craiova, va avea loc ceremonia prilejuită de transferul de autoritate al contingentului militar polonez - rotația a treia și a patra - din cadrul Brigăzii Multinaţionale Sud-Est, ce va fi...

Scris de: Tudor Curtifan       14 ian, 12:24

Franţa îşi va retrage militarii din Siria atunci când va fi găsită o soluţie politică, a declarat joi ministrul de externe francez, Jean-Yves Le Drian.

10 ian, 16:14

Peste 20% dintre efectivele armatei britanice nu pot fi desfăşurate în străinătate din cauza problemelor de sănătate, a declarat marţi pentru France Presse Ministerul Apărării, confirmând cifre publicate de Times.

Scris de: S.I. Catalin       09 ian, 08:43

Preşedintele egiptean Abdel Fattah al-Sissi a declarat că armata Egiptului cooperează strâns cu Israelul în operaţiuni împotriva militanţilor din peninsula Sinai, în prima confirmare făcută de către un oficial egiptean de rang înalt pe o temă atât de...

Scris de: S.I. Catalin       07 ian, 16:25

Un poliţist şi-a pierdut viaţa sâmbătă în explozia unei bombe pe care forţele de securitate încercau să o dezamorseze în faţa unei biserici copte din Cairo, au afirmat surse de securitate, relatează AFP.

Scris de: Irina Constantin       06 ian, 08:16

Doi soldați au fost răniți în Siria. 

Scris de: Vladimir Neagu       06 ian, 08:13

Militarii români din unitatea "Șoimii Carpaților" din Afganistan au transmis un mesaj de Anul nou.

Scris de: Mircea F. Cristian       02 ian, 11:23

Armata siriană a informat că a intrat vineri în Manbij, după ce miliţiile kurde Unităţile de Protecţie Populară (YPG) i-au cerut preşedintelui sirian Bashar al-Assad să le protejeze oraşul - situat în nordul Siriei şi pe care kurzii îl controlau până acum - de o ofensivă...

Scris de: S.I. Catalin       28 dec 2018 / 13:34

Sistemele ucrainene de război electronic Kolchuga-M ar fi ajutat Israelul să distrugă,  pe 21 ianuarie, mai multe sisteme de apărare aeriană "Pantsir-S1"ale forțelor armate siriene și iraniene, potrivit DefenseWorld.net.

Scris de: S.I. Catalin       06 feb, 10:21

Armata germană, c onfruntată cu o penurie de candidaţi, ia în calcul recrutarea de specialişti proveniţi din alte state membre ale Uniunii Europene, a explicat joi şeful Statului Major al Bundeswehr (armata germană), Eberhard Zorn.

Scris de: S.I. Catalin       27 dec 2018 / 14:26

Achiziţionarea de către Turcia a sistemului american antirachetă Patriot nu va avea niciun impact asupra contractului încheiat cu Rusia pentru achiziţionarea sistemului concurent S-400, a declarat luni preşedinţia turcă, relatează AFP.

Scris de: S.I. Catalin       25 dec 2018 / 15:45

NATO a indicat vineri continuarea angajării sale în misiunea sa în Afganistan, după anunţul privind retragerea unui număr ''important'' de militari americani prezenţi în ţara răvăşită de război.

Scris de: S.I. Catalin       21 dec 2018 / 17:11

SUA au aprobat miercuri vânzarea sistemului lor antirachetă Patriot către Turcia, pentru o sumă totală de 3,5 miliarde de dolari, a anunţat administraţia americană.

Scris de: S.I. Catalin       19 dec 2018 / 23:25

Preşedintele american Donald Trump, care afirmă că şi-a atins scopul de ,,a învinge gruparea Statul Islamic''  în Siria, are în vedere o retragere completă a trupelor SUA staţionate în această ţară, relatează AFP.

Scris de: S.I. Catalin       19 dec 2018 / 19:47

Kremlinul a declarat miercuri că va continua vânzarea de sisteme antirachetă ruseşti S-400 către Turcia, în pofida aprobării de către Departamentul de Stat al SUA a unei posibile vânzări a sistemului concurent Patriot către Ankara.

Scris de: S.I. Catalin       19 dec 2018 / 16:31

Ministerul Apărării ungar a semnat azi un contract de achiziţionare a unor tancuri şi piese de artilerie de fabricaţie în Germania.

Scris de: Tudor Curtifan       19 dec 2018 / 15:08

CSAT a aprobat azi mijloacele și dotările care vor fi trimise în 2019 în afara teritoriului statului român. 

Scris de: Tudor Curtifan       19 dec 2018 / 14:29

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat vineri că "regretă" decizia parlamentului de la Pristina de a crea o armată kosovară şi a afirmat că Alianţa îşi va "reexamina nivelul de angajare" în Kosovo, potrivit unui comunicat al NATO , transmis de AFP, Reuters şi dpa.

Scris de: S.I. Catalin       14 dec 2018 / 14:40

Militarii din cel de-al zecelea contingent al Armatei Naţionale a Republicii Moldova, detaşat în operaţiunea de menţinere a păcii KFOR, şi-au început misiunea în Kosovo, potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării din Republica Moldova.

Scris de: S.I. Catalin       13 dec 2018 / 13:18

O delegație condusă de șeful Statului Major al apărării Ungariei, Ferenc Korom, sa întâlnit miercuri cu oficialii kurzi din armata kurdă, cunoscută ca Peshmerga, în Erbil (capitala Kurdistanului irakian) pentru a discuta despre sprijinul militar pe care Budapest îl poate...

Scris de: S.I. Catalin       14 dec 2018 / 16:14

Ministerul Apărării al Bulgariei continuă modernizările echipamentelor militare sovietice. Țara vecină inițiază un program de modernizare al tancurilor T-72.

Scris de: Darius Muresan       12 dec 2018 / 20:52

India a reușit cu succes testarea rachetei sale balistice intercontinentale Agni-V, pentru a treia oară în acest an. Rachetă balistică este proiectată şi construită în totalitate de industria de apărare din India, iar conform caracteristicilor prezentate, aceasta este capabilă să...

Scris de: S.I. Catalin       14 dec 2018 / 12:47

Armata siriană își întărește pozițiile la est de provincia Idlib, în nordul țării. Forțele armate siriene vor trimite arme, echipamen greu și 35 de vehicule militare către al-Zahabiyah, în zona rurală nordică a porovinciei Homs. Scopul armatei este de a contracara...

Scris de: S.I. Catalin       10 dec 2018 / 08:38

O delegație condusă de către șeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă, a participat joi, 6 decembrie, la Ziua Distinșilor Vizitatori a Exercițiului NATO de certificare a Comandamentului Diviziei Multinaționale Nord-Est, ANAKONDA 18, ce s-a desfășurat în localitatea Elbląg...

Scris de: Tudor Curtifan       07 dec 2018 / 10:54

Cel de-al zecelea contingent de militari ai Armatei Naționale a Republicii Moldova va pleac mâine, 7 decembrie, într-o misiune de șase luni de menținere a păcii în Kosovo. Militarii vor înlocui contigentul plecat în misiune în luna iunie. Contigentul este...

06 dec 2018 / 18:48

Iranul doreşte să mărească raza de acţiune a rachetelor sale, a declarat marţi un important oficial al armatei iraniene, o decizie care ar putea irita şi mai mult Statele Unite care consideră programul balistic al Teheranului o ameninţare la adresa securităţii regionale.

Scris de: S.I. Catalin       04 dec 2018 / 17:12

Departamentul Securităţii Interne (DHS) a cerut vineri menţinerea soldaţilor americani desfăşuraţi la frontiera mexicană şi după data de 15 decembrie, termenul fixat iniţial pentru încheierea misiunii lor, transmite AFP.

Scris de: S.I. Catalin       03 dec 2018 / 21:01

A început producția turelelor pentru tun care vor fi montate pe blindatele cumpărate de Armata Română, Pirahna 5. 

Scris de: Tudor Curtifan       28 noi 2018 / 22:32

Forţele armate ale Germaniei, Bundeswehr, îşi vor spori numărul de militari activi la 203.000 până în 2025, relatează ediţia de duminică a cotidianului german de largă circulaţie Bild, citat de dpa.

Scris de: S.I. Catalin       26 noi 2018 / 09:08

Serviciul Secret de Securitate Federală din Rusia (FSB) susține că trei nave militare care aparțin Ucrainei, s-au îndreaptat către strâmtoarea Kerci, care separă Peninsula Crimeea de Rusia, iar Ministerul de Exterene al Ucrainei susţine că astfel de acțiuni ale Moscovei reprezintă o...

Scris de: S.I. Catalin       25 noi 2018 / 15:53

anterioaraClick pentru a naviga in paginile din categoria FORțA TERESTRăurmatoarea

CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES

Copyright 2019 - Toate drepturile rezervate.
defense.n-nxt.24