Forțele Speciale române au efectuat operațiuni de instruire cu militarii din Forțele Speciale americane și poloneze

Tudor Curtifan / 06 Martie 2020 / 19:56

În perioada 2-5 martie, militari din Forţele pentru Operaţii Speciale din cadrul Detaşamentului de Căutare Salvare prin Luptă al Forţelor Aeriene s-au antrenat în comun cu militari din cadrul Forţelor pentru Operaţii Speciale americane şi poloneze, în Baza Aeriană de Instruire și Formare a Personalului Aeronautic, de la Boboc.

Potrivit unui comunicat al MApN, emis către DefenseRomania, militarii au exersat tehnici, tactici și proceduri folosite în operaţii de recuperare a personalului (Personnel Recovery), recunoaştere, marcare, organizare şi control al zonelor de aterizare decolare/paraşutare (Controlling Landing Zones) și integrarea și conducerea focului aero-terestru (Integrating Fires).

„Militarii români au împărtășit cu partenerii americani și polonezi atât provocările și reușitele, cât și lecțiile învățate pe timpul antrenamentelor de integrare aero-terestră”, mai transmite sursa citată.

Exercițiile multinaționale la care Forțele Aeriene Române participă alături de structuri similare ale Statelor Unite ale Americii sau partenerilor din Alianța Nord-Atlantică întăresc coeziunea și îmbunătățesc gradul de interoperabilitate între membrii acestor forțe.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy