Forțele Speciale ale Turciei asigură securitatea obiectivelor Rusiei, după escaladarea luptelor în Siria

Darius Muresan |
Data actualizării: | Data publicării:
Forțe Speciale ale Turciei, sursă foto: Facebook Özel Kuvvetler Komutanlıği (Forțele Speciale)
Forțe Speciale ale Turciei, sursă foto: Facebook Özel Kuvvetler Komutanlıği (Forțele Speciale)

Forțele Speciale din cadrul Poliției din Turcia asigură securitatea instalațiilor ruse din Turcia.

Potrivit Irinei Kasimov, purtătorul de cuvânt al Ambasadei Rusiei la Ankara, Forțele Speciale și-au întărit prezența la obiectivele rusești din Turcia, după escaladarea situației în Siria.

Amintim că 34 de soldați turci au fost uciși în Siria în urma atacurilor aeriene lansate de trupele regimului Assad și aliatul rus, în Idleb, Siria, ca parte a ofensivei lui Bashar al-Assad împotriva ultimului bastion al rebelilor și jihadiștilor care luptă împotriva sa.

„Măsurile de securitate au fost întărite la Ambasadă și la alte instalații rusești din Turcia. Forțele Speciale din cadrul Poliției au fost desfășurate pentru a asigura securitatea acestor obiective. Turcia ia măsurile cuprinzătoare în acest sens", a subliniat Irina Kasimov, potrivit agenției de presă Tass.

La rândul său, ministrul adjunct rus al Afacerilor Externe, Alexander Grușko, a cerut încă din marja Conferinței de Securitate de la Munchen ca Ankara să ia măsurile adecvate cu privire la siguranța diplomaților ruși.

Amintim că, în contextul escaladării tensiunilor în Siria după ofensiva trupelor lui Assad și a rușilor, ambasadorul rus în Turcia, Aleksei Ierhov, a avertizat cu privire la mesajele de amenințare pe care diplomații ruși le primesc după decesul soldaților turci. Ambasadorul rus a făcut referire și la moartea predecesorului său, Andrei Karlov, împușcat mortal în 19 decembrie 2016 în timpul unui discurs la Ankara.

CITEȘTE ȘI: Ambasadorul Rusiei în Turcia publică mesajele de amenințare: "Vom ridica zgârie-nori din craniile soldaților voștri"

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel