Ambasadorul Rusiei în Turcia publică mesajele de amenințare: ”Vom ridica zgârie-nori din craniile soldaților voștri”

Darius Muresan |
Data publicării:
 Soldaţi ruşi îmbrăcaţi în uniforme fără însemne care au apărut pentru prima oară în timpul anexării peninsulei ucrainene Crimeea în 2014
Soldaţi ruşi îmbrăcaţi în uniforme fără însemne care au apărut pentru prima oară în timpul anexării peninsulei ucrainene Crimeea în 2014

Ambasadorul Rusiei în Turcia, Aleksei Ierhov, a vorbit pentru Zvezda TV, canalul Ministerului Apărării de la Moscova, despre amenințările pe care le primește.

Ambasadorul a acordat interviul postului rus la finalul săptămânii trecute, în contextul escaladării tensiunilor dintre Turcia și Rusia cu privire la situația din Siria.

„În ceea ce priveşte ameninţările, le-am tot denunțat în ultimul timp, iar pe cele mai odioase le-am făcut publice. Printre amenințările pe care le-am primit (...): 'Vom ridica zgârie-nori din craniile militarilor ruşi' , 'Veţi plăti preţul pentru fiecare picătură de sânge vărsat' ", a precizat ambasadorul.

Ambasadorul rus a făcut referire și la moartea predecesorului său, Andrei Karlov, împușcat mortal în 19 decembrie 2016 în timpul unui discurs la Ankara.

Ierhov a vorbit despre „acțiuni inacceptabile” și amenințări nu doar la adresa persoanei sale ci a Rusiei.

Diplomatul a subliniat că aceste amenințări sunt inacceptabile deoarece cei care le transmit nu sunt conștienți de faptul că contribuie la radicalizare și pot provoca un „lanț întreg de reacții de xenofobie, furie și ură”.

Situația a degenerat în Siria, în Idlib, unde trupele Turciei se află în coflinct cu cele ale regimului Assad, susținut de Rusia. Mai mulți soldați turci și-au pierdut viața în urma atacurilor armatei siriene susținută de Rusia. Regiunea Idlib este ultimul bastion al forțelor rebele și jihadiste care luptă împotriva lui Assad din 2011 încoace.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel