Forțele Speciale ale Rusiei folosesc echipamente militare din Occident

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Scafandru militar din grupul „Vympel” din cadrul Forțelor Speciale ale FSB. Sursă foto: Unități speciale Rusia SPR - wk.com
Scafandru militar din grupul „Vympel” din cadrul Forțelor Speciale ale FSB. Sursă foto: Unități speciale Rusia SPR - wk.com

Scafandri militari din cadrul Forțelor Speciale „Vympel”, o structură din cadrul FSB (Serviciul Federal de Securitate), succesorul KGB-ului, folosesc echipamente militare occidentale. 

Dacă în trecut Forțele Speciale ale Rusiei foloseau echipamente autohtone, lucrurile par să se fi schimbat.

Analistul și expertul militar H.I. Sutton, autor al mai multor cărți despre forțele navale, submarine și forțele speciale, a analizat o recentă imagine al unui membru al grupului „Vympel” din cadrul Forțelor Speciale ale Federației Ruse.

În analiza sa pentru publicația Forbes, Sutton precizează că singurul echipament de proveniență rusească pe care membrul „Vympel” îl are este arma Vityaz-SN.

Astfel, vesta purtată de scafandrul militar din Forțele Speciale ale Rusiei este de proveniență franceză, mânușile din câte se pare sunt fabricate în Turcia iar constumul special este polonez.

Mai mult, aparatul recirculator de respirat sub apă este și el de proveniență franceză, fiind vorba de un echipament „Amphora”, potrivit lui Sutton.

Iar nu în ultimul rând, casca specială, pe o poartă scafandrul de luptă este de producție americană.

Totodată, Sutton a analizat vehiculul subacvatic utilizat în misiuni de grupul „Vympel”, fiind vorba se pare de un Rotinor de proveniență germană.

1. Foto: H.I. (vympel_14194200.jpg)

Foto: H.I. Sutton, publicată în Forbes.com, analiză a echipamentului scafandrului militar rus din grupul „Vympel” din cadrul Forțelor Speciale ruse ale FSB

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel