Estonia și Rusia, săgeți privind ”eliberarea” de către Armata Roșie. Scandal diplomatic între Tallinn și Moscova

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministerul Afacerilor din Estonia și-a manifestat indignarea față de publicarea unor documente care ar atesta că Uniunea Sovietică ar fi eliberat țara de invadatorii naziști.

Tallinn-ul consideră că declarația făcută de Rusia conform căreia Estonia a fost eliberată constituie un neadevăr istoric.

Noi negăm declarațiile inexacte din punct de vedere istoric ale MAE rus conform cărora Estonia a fost eliberată de către armata sovietică. Republica Estonia nu a participat la cel de Al Doilea Război Mondial și a fost ocupată atât de Germania Nazistă, cât și de Uniunea Sovietică. Așa-numita eliberare a fost o ocupație care a durat a porape 50 de ani", au declarat diplomații estonieni pe Twitter, potrivit portalului deschide.md.

Ambasada rusă în Estonia a răspuns la această afirmație a estonienilor că „fiecare parte are viziunea ei, însă adevărul întotdeauna este unul și de bazează pe fapte".

 

Rușii insistă că Armata Roșie a ”eliberat” Estonia

 

Aceste fapt vorbesc despre faptul că Armata Roșie a eliberat Estonia în septembrie 1944 suportând pierderi enorme urmare a luptelor sângeroase cu naziștii", a menționat Ambasada.

La 21 septembrie, Ministerul Apărăii al Federației Ruse a publicat documente desecretizate la 75 de ani de la invazia Armatei Roșii în Estonia.

Amintim că Ministerul rus al Apărării a publicat și în cazul Republicii Moldova documente care atestă „eliberarea" de „ocupația" germano-română.

Cu această ocazie, la Chișinău a fost organizat un concert, la Moscova au fost lansate focuri de artificii, iar Republica Moldova a fost vizitată de ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel