Epava submarinului USS Grenadier, descoperită după 77 de ani

Eduard Pascu |
Data publicării:

Scafandrii au descoperit ceea ce cred că este epava unui submarin al US Navy scufundat în urmă cu 77 de ani în Asia de Sud-Est, în timpul celui de Al Doilea Război Mondial.

Scafandrii au trimis fotografii și alte dovezi obținute în urma celor șase scufundări pe care le-au făcut din octombrie 2019 până în martie 2020 către Comandamentul de Istorie și Patrimoniu Naval al Statelor Unite pentru certificarea faptului că au găsit submarinul USS Grenadier, unul dintre cele 52 de submarine americane pierdute în timpul conflictului, transmite Navy Times.

Submarinul USS Grenadier, cu un deplasament de 1.475 de tone, a fost scufundat după ce a fost torpilat de un avion japonez. Toți cei 76 de marinari au supraviețuit bombardamentelor, dar au fost luați prizonieri de japonezi. Au fost torturați, bătuți și aproape înfometați timp de mai bine de doi ani, iar patru dintre aceștia nu au supraviețuit acelui calvar, mai precizează sursa citată.

2. -imagine fara descriere- (uss_grenadier_2_03019200.jpg)

Epava submarinului se află sub 82 de metri sub apă undeva în strâmtoarea Malacca, la aproximativ 150 de kilometri sud de Phuket, Thailanda. 

Citește și: Crucişător nazist, descoperit în largul Norvegiei, la 80 de ani după ce a fost scufundat

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel