Epava nave de război ruseşti Dmitri Donskoi a fost găsită. Tone de lingouri de aur, în vas

Tudor Curtifan / 19 iul 2018 / 12:17

O echipă de cercetători a descoperit epava unei nave de război ruseşti care a naufragiat acum 113 ani în largul coastelor Coreei de Sud.

În epavă se află nu mai puţin de 200 de tone de lingouri şi monede de aur estimate la o valoare de 112 miliarde de dolari la ora actuală.

Vasul imperial rusesc Dmitri Donskoi care a naufragiat acum 113 ani în timpul unei bătălii navale a fost descoperit la o adâncime de peste 1.400 de metri, în largul coastelor insulei coreene Ulleungdo.

O echipă de experţi din Coreea de Sud, Marea Britanie şi Canada a făcut această descoperire. Pentru a lua imagini ale epavei aflată pe fundul mării, experţii au folosit două submarine, informează România TV. În aceste imagini se vede că nava respectivă a fost grav avariată în bătălia cu navele de război nipone, în Mai, 1905, fapt care a dus cel mai probabil la scufundarea voită a acesteia, pentru ca aurul să nu ajungă pe mâinile japonezilor.

Potrivit cercetărilor, vasul rusesc a naufragiat cu 5.500 de casete cu lingouri şi de monede din aur , toate acestea ridicându-se la suma de aproximativ 112 miliarde de dolari.

Grupul Shinil care conduce operaţiunile de explorare a submarinului speră să îl aducă la suprafaţă în Octombrie sau Noiembrie.

O jumătate din comoară va fi returnată guvernului Rusiei, a mai spus Grupul Shinil, iar 10% din din sumă va fi investită în proiecte turistice pe Insula Ulleungdo, unde se va construi un muzeu dedicat vasului scufundat.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy