Epava nave de război ruseşti Dmitri Donskoi a fost găsită. Tone de lingouri de aur, în vas

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:

O echipă de cercetători a descoperit epava unei nave de război ruseşti care a naufragiat acum 113 ani în largul coastelor Coreei de Sud.

În epavă se află nu mai puţin de 200 de tone de lingouri şi monede de aur estimate la o valoare de 112 miliarde de dolari la ora actuală.

Vasul imperial rusesc Dmitri Donskoi care a naufragiat acum 113 ani în timpul unei bătălii navale a fost descoperit la o adâncime de peste 1.400 de metri, în largul coastelor insulei coreene Ulleungdo.

O echipă de experţi din Coreea de Sud, Marea Britanie şi Canada a făcut această descoperire. Pentru a lua imagini ale epavei aflată pe fundul mării, experţii au folosit două submarine, informează România TV. În aceste imagini se vede că nava respectivă a fost grav avariată în bătălia cu navele de război nipone, în Mai, 1905, fapt care a dus cel mai probabil la scufundarea voită a acesteia, pentru ca aurul să nu ajungă pe mâinile japonezilor.

Potrivit cercetărilor, vasul rusesc a naufragiat cu 5.500 de casete cu lingouri şi de monede din aur , toate acestea ridicându-se la suma de aproximativ 112 miliarde de dolari.

Grupul Shinil care conduce operaţiunile de explorare a submarinului speră să îl aducă la suprafaţă în Octombrie sau Noiembrie.

O jumătate din comoară va fi returnată guvernului Rusiei, a mai spus Grupul Shinil, iar 10% din din sumă va fi investită în proiecte turistice pe Insula Ulleungdo, unde se va construi un muzeu dedicat vasului scufundat.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel