Eliberarea lagărului de la Auschwitz. Rusia acuză SUA de 'rescriere ruşinoasă a istoriei'

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Eliberarea lagărului de la Auschwitz, sursă foto: secondbysecondworldwar.com
Eliberarea lagărului de la Auschwitz, sursă foto: secondbysecondworldwar.com

Ambasada Rusiei la Washington a răspuns unei declaraţii a misiunii diplomatice a SUA în Danemarca cu privire la eliberarea lagărului de concentrare nazist de la Auschwitz de către armata americană. Comentariul ambasadei a fost postat pe Twitter, notează miercuri portalul rus lenta.ru, citat de Agerpres.

"Vă cerem să nu ştergeţi memoria eliberatorilor de la Auschwitz - soldaţii Armatei Roşii", se arată în declaraţia diplomaţilor ruşi. De asemenea, ei au numit declaraţia Ambasadei SUA drept "o rescriere ruşinoasă a istoriei".

Pe lângă personalul ambasadei americane, eliberarea lagărului de la Auschwitz de către armata americană a fost atribuită de revista germană Der Spiegel. Cu toate acestea, după ce internauţii au atras atenţia asupra mesajului, publicaţia şi-a cerut scuze "pentru o greşeală extrem de penibilă". Reprezentanţii revistei au numit critica drept o pedeapsă corectă. Der Spiegel şi-a corectat mesajul iniţial, indicând că Armata Roşie a eliberat lagărul de concentrare.

Oswiecim (sau Auschwitz-Birkenau în germană n.r.) a fost un complex de lagăre de concentrare situate în anii 1940-1945 în apropierea oraşului polonez cu acelaşi nume unde naziştii au ucis peste 1 milion de oameni, majoritatea evrei. Auschwitz a fost eliberat de trupele sovietice la 27 ianuarie 1945, iar această zi este sărbătorită drept Ziua Internaţională a Comemorării Holocaustului, aminteşte portalul rus de ştiri.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel