Donald Trump: Nu am nimic de-a face cu "tentativa de invazie" pe cale maritimă în Venezuela (Video)

S.I. Catalin |
Data publicării:
Imagina este din momentul reţinerii celor cincisprezece persoane, de către Forţele Speciale Venezuelene, care au plănuit o invaziei dinspre mare în Venezuela
Imagina este din momentul reţinerii celor cincisprezece persoane, de către Forţele Speciale Venezuelene, care au plănuit o invaziei dinspre mare în Venezuela

Preşedintele american Donald Trump a dat marţi asigurări că administraţia sa nu are nimic de-a face cu "tentativa de invazie" pe cale maritimă în Venezuela, în urma căreia 15 persoane, între care doi cetăţeni americani, au fost arestate la Caracas, informează AFP.

,,Am fost informat", a spus Trump din grădina Casei Albe. "Aceasta nu are nimic de-a face cu guvernul nostru", a adăugat el, potrivit Agerpres.

Cincisprezece persoane, între care doi americani, au fost arestate în ultimele două zile pentru o tentativă ratată de invazie dinspre mare în Venezuela, a susţinut luni preşedintele acestei ţări, Nicolas Maduro.

Regimul lui Nicolas Maduro a susținut, iniţial, că a respins o 'invazie' maritimă a trupelor americane și columbiene care urmăreau răsturnarea guvernului. Oficialii regimului venezuelean au declarat că în cursul zilei de duminică că fost respinsă o tentativă de a invada ţara de către un grup de agenți înarmați.

Într-un discurs la televiziunea de stat, Maduro a declarat că autorităţile au arestat luni "13 terorişti", care ar fi fost implicaţi într-un complot - potrivit lui - coordonat de Washington, care avea scopul să-l înlăture de la putere.

Parchetul venezuelean l-a acuzat luni pe liderul opoziţiei Juan Guaido că a recrutat "mercenari" cu fonduri ale ţării petroliere blocate de sancţiunile americane pentru a orchestra o tentativă de "invazie" dinspre mare a ţării. Guaido a pus la îndoială versiunea guvernamentală a evenimentelor de duminică, insistând că Maduro încearcă să distragă atenţia de la alte probleme de actualitate, inclusiv de la o rebeliune sângeroasă într-o închisoare şi de la violenţele între bande la Caracas.

Washingtonul a impus sancţiuni economice severe împotriva Venezuelei în efortul de a-l îndepărta de la putere pe Maduro, pe care îl acuză de trucarea alegerilor în 2018. Guvernul lui Maduro susţine că SUA vor să controleze uriaşele rezerve de petrol ale Venezuelei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel