Venezuela susține că a respins o' invazie' a trupelor SUA. Opt morți și doi arestați în urma confruntărilor

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Agenți DEA - Departamentul de Justiţie și Agenția Antidrog, sursă foto: Drug Enforcement Administration Official Website
Agenți DEA - Departamentul de Justiţie și Agenția Antidrog, sursă foto: Drug Enforcement Administration Official Website

Regimul lui Nicolas Maduro susține că a respins o 'invazie' maritimă a trupelor americane și columbiene care urmăreau răsturnarea guvernului.

Oficialii regimului venezuelean au declarat că în cursul zilei de ieri a fost respinsă o tentativă de a invada tara de către un grup de agenți înarmați.

Potrivit publicației americane New York Post, care citează oficiali din Venezuela, printre care Diosdado Cabello, liderul partidului socialist și Nestor Reverol, ministrul de Interne de la Caracas, o barcă ar fi adus mai multe trupe înarmate din Columbia vecină. 

Armata Venezuelei ar fi ripostat, iar atacul a avut loc pe o plajă din La Guaira, la aproximativ 32 de kilometri de capitala Caracas. În urma confruntării opt invadatori ar fi fost uciși și doi arestați.

Liederul socialiștilor din Venezuela precizează că a fost vorba despre un complot militar care urmărea răsturnarea de la putere a președintelui Nicolas Maduro „Cei care cred că pot ataca astfel Venezuela vor trebui să-și asume consecințele acțiunilor lor”, a precizat Cabello, potrivit NY Post.

Ministrul de Interne al Venezuelei a acuzat o încercare de a destabiliza regimul prin acțiuni ale trupelor pe care le consideră ca fiind „teroriști mercenari”. 

 

Venezuela susține că unul dintre cei arestați ar fi recunoscut că e agent al DEA

 

Autoritățile de la Caracas susțin că asupra celor care au ajuns în Venezuela au fost găsite documente peruane, arme de foc, uniforme și echipamente care purtau însemnele Statelor Unite ale Americii. Totodată, potrivit regimului din Venezuela, mai multe mașini i-ar fi așteptat pe aceștia într-un port. 

Ministrul Cabello a mai precizat, potrivit sursei citate, că unul dintre bărbații reținuți ar fi recunoscut că este un agent american al DEA - Departamentul de Justiţie și Agenția Antidrog  al SUA.

Nu există până în prezent o poziție oficială a Washingtonului. 

Reiterăm că SUA și Columbia au fost acuzate de Caracas în nenumărate rânduri că încearcă răsturnarea lui Nicolas Maduro, dar atât Washingtonul cât și Bogota au negat vehement că susțin comploturi militare împotriva regimului dictatorial al lui Nicolas Maduro.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel