De ce își atacă Rusia constant vecinii. O istorie zbuciumată: Războaie și revoluții | Istoricul Adrian Niculescu vine la ObiectivEuroAtlantic

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV

DefenseRomania vă invită să urmăriți vineri, 17 februarie 2023, începând cu ora 11.00, o nouă ediție a emisiunii Obiectiv EuroAtlantic.

Emisiunea  „Obiectiv EuroAtlantic” este difuzată în fiecare săptămână, în ziua de vineri, începând cu ora 11:00. Invitatul lui Tudor Curtifan din această ediție este istoricul și politologul Adrian Niculescu.

Youtube video image

Subiectul acestei ediții este Rusia și agresivitatea ei istorică imperialistă. Fie că vorbim de forma țaristă, sovietică ori actuala federație.

Importanța Ucrainei pentru Rusia, mari conflicte militare care au influențat destinul rus, de la războiul Crimeei (1856) la Primul Război Mondial, revoluția bolșevică și războiul civil de după 1918, precum și modul în care azi poporul rus și conducerea politică a Federației Ruse se raportează la evenimentele celui de-al Doilea Război Mondial vor fi printre teme abordate de istoricul Adrian Niculescu la Obiectiv EuroAtlantic.

Discuția va fi purtată în contextul împlinirii a unui an de la invadarea brutală a Ucrainei de către Rusia pe 24.02.2022, generând astfel cea mai mare criză de securitate de după cel de-al Doilea Război Mondial în Europa și, totodată, primul război de cucerire pe bătrânul continent în ultimii aproape 80 de ani.

 

Cine e Adrian Niculescu

 

Potrivit datelor publicate de Instititul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER), Adrian Niculescu este istoric, publicist, traducător, activ și în mass-media, inițial, din Italia, Franța și Elveția italiană, apoi, după 1989, și din România.

Adrian Niculescu a contribuit, printre altele, la studierea Revolutiei de la 1848, a epocii acesteia, și a „primei intrări în Europa”, a românilor, dar și a exilului românesc, o realitate cunoscută și prin experiența directă a militantului. Initial, medievist, dupa Revoluția din Decembrie, se consacra studiului modernizarii / occidentalizarii lumii romanesti. Membru activ al Ligii pentru Apărarea Drepturilor Omului în România (L.D.H.R. în exil, în Franța), secția română a Federației Internaționale a Drepturilor Omului (F.I.D.H., Paris, din 1983) și delegat oficial al Ligii, în Italia (din 1985).

Membru fondator și reprezentant în Italia (din 1985) al Asociației pentru Protecția Monumentelor și a Siturilor Istorice din România (inițiator arh.: Ștefan Gane; Paris), coordonator pentru Italia al Opération Villages Roumains (1989-1990). A participat la peste 60 manifestații științifice interne și internaționale cu studii de specialitate. A publicat mai multe volume de autor, precum și numeroase articole în țară și străinătate. A participat, ca membru al echipei de cercetare, la implementarea proiectului internațional „Geografia e storia della civiltà letteraria romena nel contesto europeo” (1999-2001; coord. proiect: Prof. Bruno Mazzoni, Universitatea din Pisa, in colaborare cu Universitatile din Roma, Padova, Udine si Torino).

Emisiunea „Obiectiv EuroAtlantic” ediția din 17 februarie 2023, poate fi urmărită începând cu ora 11:00, atât pe pagina de Facebook DefenseRomania, pe www.DefenseRomania.ro, dar și pe pagina de YouTube, unde vă invităm să apăsați butonul „Subscribe” („Abonează-te”).

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel