Forţele speciale ucrainene au bifat o nouă reuşită pe front (Foto/Video): Un sistem rusesc S-400 ''Triumf'' a fost distrus în Crimeea

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

În urmă mai multor explozii înregistrate pe teritoriul Peninsulei Crimeea, în data de 23 august, serviciile de informații militare ucrainene au raportat că o una dintre unităţile sale de elită a reuşit să distrugă un sistem rusesc de rachete sol-aer cu rază mare de acțiune S-400 ''Triumf''. Momentul distrugerii sistemului a fost surprins pe camera unei drone.

Astăzi, 23 august, un sistem rusesc de rachete antiaeriene S-400 a fost lovit în apropiere de satul Olenivka, aflat în Peninsula Crimeea încă ocupată de ruşi, a anunțat Serviciul de informații al Apărării (GUR) din Ucraina.

Raportul este însoțit de o înregistrare video realizată de o dronă de recunoaștere care zbura direct deasupra poziției sistemului rusesc de apărare antiaeriană.

Înregistrarea video arată distrugerea unui lansator, însoțită de detonarea rachetelor sistemului. Explozia a fost atât de puternică, încât putem susţine că a provocat distrugerea sau avarierea altor sisteme S-400 care se aflau în apropiere.

,,Având în vedere numărul limitat de astfel de sisteme aflate în arsenalul inamicului, aceasta este o lovitură dureroasă pentru sistemul de apărare aeriană al forţelor ruse de ocupaţie, care va avea un impact serios asupra evenimentelor ulterioare din Crimeea ocupată", se arată în comunicatul Serviciului ucrainean de informații al Apărării (GUR).

Anterior, a fost semnalata şi distrugerea cu succes a unui sistem radar Podlet-K1 aflate în zona Capului Tarkhankut - extremitatea vestică a Peninsulei Crimeea.

 

Distrugerea sistemului S-400 reprezintă o breşă în sistemul stratificat de apărare aeriană din Peninsula Crimeea

 

De asemenea, Petro Andriushchenko, consilier al primarului din Mariupol, a declarat că sistemul de rachete de coastă Bastion, înarmat cu rachete Onyx,  a fost, de asemenea, distrus. Cu toate acestea, până în prezent, informațiile privind distrugerea acestor sisteme nu au fost confirmate oficial cu poze sau materiale video. 

Cu toate acestea, principala atenție ar trebui acordată faptului că există o înregistrare video de la un UAV ucrainean care a înregistrat distrugerea mult lăudatului sistem rusesc de rachete S-400 ''Triumf''.

Adică, sistemul rusesc de apărare aeriană a ratat nu numai interceptarea rachetelor care-l vizau, ci și dronă de recunoaștere care a stabilit coordonatele sale.

Analiştii publicaţiei ucrainene Defense Express susţin că forţele ruse de ocupaţie au neglijat desfăşurarea sistemului de rachete S-400, deoarece în apropiere de Capul Tarkhankut se află Regimentul 3 Radio al armatei ruse, care dispune de o serie de sisteme radar concepute pentru a urmărit şi intercepta toate tipurile de amenințări aeriene.

În plus, locul în care un sistem S-400 este desfăşurate este protejat în mod normal de sistemele de apărare antiaeriană Tor sau Pantsir. În cazul de faţă, toată această reţea de sisteme radar şi sisteme de apărare antiaeriană a fost inactivă în timpul atacului extrem de eficient desfășurat de Forțele Armate Ucrainene.

În același timp, distrugerea acestui sistem poate însemna foarte bine o intenție a armatei ucrainene de a crea o breşă în sistemul stratificat de apărare aeriană pe care trupele ruse l-au dezvoltat în Peninsula Crimeea. Ulterior, acesta breşa va fi utilizată pentru a lovi anumite puncte strategice ale armatei ruse de ocupaţie.

Între timp, așa-numitele „autorități locale” încă nu comentează cu privire la incidentul din satul Olenivka. Ministerul rus pentru Situații de Urgență din Peninsula Crimeea a încercat să justifice fumul gros ca provenind de la un incendiu de vegetație, potrivit 24TV.ua.

Cu toate acestea, după câteva minute, mesajele au fost șterse și acum nici Ministerul rus al Apărării, nici autoritățile ocupante ale peninsulei nu reacţionează sau comentează explozia.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel