Crucile eroilor români din cimitirul Valea Uzului, acoperite cu saci negri de gunoi

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Cimitirul eroilor români din Valea Uzului au fost profanate. Ele au fost acoperite cu saci negri de gunoi.

Crucile eroilor români au fost profanate de către „grup de inițiativă maghiar", așa cum este menționat pe pe site-ul Erdely.ma.

Contactat de către cei de la B1 TV, primarul din Dărmăneşti, Constantin Toma, a condamnat acţiunea "grupului de activişti" de a ataca un loc ce are o asemenea solemnitate pentru cinstirea eroilor românilor şi a precizat că el a anunţat toate autorităţile de la premierul Dăncilă, la Ministerul de Interne, la Ministerul Apărării Naţionale, la Jandarmeria Română, Poliţia Română, cât şi cele locale precum Prefectura sau Consiliul Judeţean Bacău.

 

Gerge Simion, fugărit și bătut de extremiștii maghiari

 

Primarul Constantin Toma a subliniat că între comunitatea maghiară şi cea românească nu a existat nicio tensiune până în prezent şi nici acest eveniment de inaugurare nu s-a lovit de vreo ameninţare care să pună în pericol acest eveniment. Edilul a dat asigurări că terenul pe care este amplasat monumentul şi crucile aparţine Primăriei Dărmăneşti.

În cimitir se regăsesc eroi căzuți în Primul Război Mondial, dar și în cel de-al Doilea Război Mondial. 

Mai mult, azi, candidatul independent la alegerile europarlamentare, unionistul George Simion, alături de doi membri ai echipei sale de campanie, aflați la Cimitirul din Valea Uzului, au fost bătuți și fugăriți de extremiști maghiari.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel