Criză Venezuela. Guaido spune că prezența militarilor ruși reprezintă o intervenție armată

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Armată Venezuela
Armată Venezuela

Juan Guaido, liderul opoziției față de regimul lui Maduro, spune că prezența militarilor cubanezi și ruși în Venezuela reprezintă o intervenție armată. Guaido a precizat că Parlamentul de la Caracas nu și-a dat acordul pentru intrarea lor în statul sud-american.

Declarația a fost făcută luni, 15 aprilie, în cadrul unui interviu acordat revistei Clarin, cel mai tirajat tabloid publicat de Asociația de Presă din Argentina, potrivit portalului Deschide.md.

Guaido a insistat că numai Parlamentul deține dreptul de a autoriza prezența unor forţe armate străine pe teritoriul Venezuelei și a precizat că, în cazul militarilor cubanezi și ruși care au intrat recent în statul sud-american, o asemenea autorizație din partea Parlamentului nu există, singurul care le-a acordat permisiunea fiind președintele țării, Nicolas Maduro, legitimitatea regimului căruia este disputată de către opoziția lui Guaido, fiind totodată nerecunoscută de o largă comunitate internațională.

„Nu am luat niciodată în calcul opțiunea atragerii unor intervenții militare din exterior. Opțiunea noastră de soluționare a crizei politice este calea cooperării internaţionale. Maduro însă intenționează să recurgă la susținerea forțelor armate externe pentru a-și menține la putere regimul și acest lucru este de nepermis", a precizat Guaido.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel