Complexele de rachete rusești S-500 au efectuat primele trageri de luptă asupra unor ținte aeriene

Ionel Copcea |
Data publicării:

Militarii ruși au efectuat testarea cu succes a complexului de rachete antiaeriene S-500 Prometheus. Potrivit declarațiilor comandantului Trupelor de Rachete Antiaeriene din cadrul Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse, Serghei Babakov, complexul a executat lansări de luptă cu rachete dirijate asupra unor ținte aeriene.

În cadrul unui interviu acordat gazetei Krasnaya Zvezda, Babakov a precizat că trupele ruse au început deja să primească noile complexe antirachetă S-350 Vityaz, iar în continuare este planificată dotarea armatei cu complexele S-500. După cum a menționat acesta, capacitatea acestor sisteme antiaeriene de a distruge ținte hipersonice, care zboară cu o viteză de peste 5 Mach, precum și de a lovi obiecte din cosmosul apropiat, confirmă faptul că nu au analogi în lume.

Potrivit topwar.ru, performanțele sistemului S-500 Prometheus au fost apreciate și de experți străini, în luna mai a acestui an, când analiștii publicației americane The National Interest au admis faptul că S-500 va reprezenta o amenințare pentru avioanele invizibile americane de generația a cincea F-35 Lightning II și F-22 Raptor. Noul sistem rusesc va fi dotat cu noile rachete 77N6 și va putea să distrugă simultan aproximativ 10 ținte.

Producătorii sistemului consideră că S-500 Prometheus va asigura apărarea teritoriului Rusiei inclusiv împotriva unor armamente occidentale aflate în prezent în stadiu de dezvoltare. Printre acestea este evidențiată posibilitatea contracarării atât a noilor bombardiere invizibile B-21 Rider, cât și a dronelor hipersonice de atac SR-72.

Comentariul autorului: Noul complex de apărare antiaeriană rusesc de tip S-500 va îndeplini atât funcții de apărare antiaeriană, cât și de apărare antirachetă. Astfel, acesta va întrebuința mai multe tipuri de rachete, între care rachetele antiaeriene 40N6 folosite și de complexele S-400, dar și noi tipuri de rachete de interceptare 77N6 sau 53T6M.

Probabil, lansările la care face referire sursa se referă la rachetele de interceptare de tip 77N6.

Trebuie menționat faptul că, în ultima perioadă, și rachetele de interceptare de tip 53T6M au fost testate în poligonul Sary Shagan din Kazahstan. Acestea vor fi utilizate și de sistemul staționar de apărare antirachetă din Regiunea Moscova.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel