Putin speră să recupereze decalajul: Compania Kalașnikov va începe producția de drone kamikaze

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto ilustrativ. Imagine grafica atac cu dronă asupra complexului Ministerului iranian al Apărării din Isfahan.
Foto ilustrativ. Imagine grafica atac cu dronă asupra complexului Ministerului iranian al Apărării din Isfahan.

Kalașnikov compania care produce cea mai cunoscută pușcă de asalt din lume - AK-47 -  a declarat săptămâna trecută că lansează o nouă divizie pentru producția de drone kamikaze - una dintre armele cheie folosite în războiul din Ucraina.

Rusia încearcă să se folosească de notorietatea brandului Kalașnikov pentru a intra pe piața dronelor. Astfel, nouă divizie de la Kalașnikov se va concentra pe producerea de așa-numite muniții rătăcitoare - drone kamikaze, care survolează un areal mai larg și sunt detonate odată ce o țintă este identificată.

După ce, în primele luni ale războiului, forțele ucrainene au folosit vehicule aeriene fără echipaj (UAV) occidentale, israeliene și turcești cu o eficiență mortală, Rusia a început să folosească drone Shahed, de fabricație iraniană, încercând să-și sporească propria producție, scrie Reuters.

"Sarcina principală a diviziei este producerea de complexe cu muniție dirijată. Complexele sunt proiectate pentru distrugerea de înaltă precizie a țintelor terestre ale inamicului".

Kalașnikov, numit după Mikhail Kalașnikov, designerul puștii de asalt AK-47, va produce, de asemenea, lansatoare, tehnologie de control și cercetare și dezvoltare.

„În 2024, vom putea crește de câteva ori numărul de UAV-uri produse în nișa noastră tradițională – muniții rătăcitoare și drone de recunoaștere”, a spus președintele Kalașnikov, Alan Lușnikov.

Dronele - care, în premieră, au fost folosite de Statele Unite în fosta Iugoslavie în anii 1990 - au devenit un instrument vital pentru armata oricărei puteri militare, folosite pentru colectarea informațiilor, precum și distrugerea țintelor.

Președintele Vladimir Putin a declarat luna trecută că industria rusă a dronelor ar putea avea în curând o valoare mai mare de 12 miliarde de dolari, odată ce va fi pus în aplicare un plan de creștere a producției.

Putin a cerut o creștere a producției de drone. Prim-vicepremierul Andrei Belousov a spus că până la sfârșitul anului 2026, Rusia ar trebui să fie capabilă să producă 18.000 de drone pe an. Până atunici, Moscova folosește intensiv dronele iraniene Shahed, redenumite ”Geran”.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel