Brigada de Reacție Rapidă a Armatei Portugheze a primit vehicule tactice ușoare blindate VAMTAC ST5

Eduard Pascu |
Data publicării:

Brigada de Reacție Rapidă a Armatei Portugheze a primit încă un lot de vehicule tactice ușoare blindate VAMTAC ST5 4x4 de la URO Vehículos Especiales (UROVESA), transmite Jane.

Comanda a fost plasată în iulie 2018 și au fost primite zece vehicule inițiale în varianta de transport de trupe în octombrie. În total, cincizeci de vehicule sunt programate pentru livrare în 2019, restul de 89 urmând să fie livrate în 2020. Acestea vor înlocui progresiv vehiculele Humvee, a declarat maiorul Ricardo Camilo, din cadrul Marelui Stat Major al Armatei.

Potrivit lui Camilo, flota, achiziționată prin intermediul Agenției de Sprijin și Achiziții NATO (NSPA), a costat 60,8 milioane de euro și cuprinde 107 transportoare de trupe, 12 vehicule pentru operațiuni speciale (dintre care trei sunt echipate cu sisteme de comunicații prin satelit Satcom), 7 vehicule Post de Comandă cu sistem de comunicații Satcom și 13 ambulanțe în trei variante: pentru Batalionul de Comando, pentru Batalionul 1 Parașutiști și pentru Batalionul 2 Infanterie, pentru Forțele Speciale și pentru Batalionul Medical.

Vehiculele pentru Postul de comandă, Operațiuni Speciale și versiunile de ambulanță sunt în fabricație, a spus maiorul Camilo. Contractul prevede și asigurarea mentenaței și pieselor de schimb timp de doi ani, antrenamente și plase de camuflaj de la Saab Barracuda. 

Transportorul VAMTAC ST5 4x4 este propulsat de un motor diesel Cummins ISB 6.7 de 245 CP, care este cuplat la cutia de viteze automată Allison Transmission S2100 6 + 1 și are suspensie independentă pe fiecare roată. În ceea ce privește echipamentele electronice transportorul este echipat cu un radio EID PRC-525 cu consolă detașabilă CDS-525; Tableta MilDef Group cu antenă GPS pentru sistemul de gestionare a luptelor EyeCommand al Critical Software; aer conditionat; sistem manual de stingere a incendiilor. Are anvelope 335/80 R20 Continental MPT81 cu inserții și sistem de umflare a pneurilor cu panou de control; troliu de recuperare alimentat electric; tăietor de sârmă detașabil; și panouri de planificare a luptei.

Vezi și: Mitsubishi a fabricat un concurent pentru vehicule blindate Patria și pentru LAV al General Dynamics

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel