Mitsubishi a fabricat un concurent pentru vehicule blindate Patria și pentru LAV al General Dynamics

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Compania japoneză Mitsubishi Heavy Industries (MHI) a prezentat un transportor de trupe blindat (APC) 8 × 8 în cadrul expoziției de apărare DSEI Japan 2019, transmite Jane.

Transportorul de 8 m lungime și 2,8 m lățime va fi folosit ca bază pentru vehiculul blindat Mitsubishi care va concura cu vehiculul blindat modular Patria și cu vehiculul blindat ușor (LAV) 6.0 al GDLS pentru ca forțele de apărare din Japonia (JGSDF) să găsească un înlocuitor pentru Type 96 8×8 APC.

Vehiculul blindat al MHI, care are o înălțime de aproximativ 2,2 m și o greutate brută de 28 de tone, este operat de un echipaj format din două persoane și poate transporta cel puțin nouă soldați cu echipament complet de luptă, în funcție de cerință, potrivit MHI.

Transportorul este propulsat de un motor diesel 4MA cu 4 cilindri, produs de companie, care este capabil să genereze peste 400 kW pentru platforma cu tracțiune integrală. Totodată APC 8x8 are un sistem independent de suspensie și poate atinge viteza de peste 100 km / h.

Un oficial al companiei a declarat că transportorul blindate Mitsubishi, al cărui model a fost afișat pentru prima dată la expoziția de apărare Eurosatory 2014 din Paris, este menit să demonstreze mobilitatea și supraviețuirea platformei, acesta din urmă putând fi îmbunătățită cu adaos de armură, cum ar fi armătura reactivă explozivă, și / sau anti-mină. Vehiculul poate fi, de asemenea, echipat cu scaune de protecție împotriva minelor și un sistem de arme comandate de la distanță, deși nu au fost furnizate detalii despre acestea din urmă.

Varianta brută a vehiculul blindat Mitsubishi are o greutate de aproximativ 18 tone și poate fi oferit și în alte variante, inclusiv Medevac și o versiune de comandă și control.

Vezi și: Japonia ar putea înlocui vehiculele blindate ușoare Type 96 cu LAV 6.0 produse de General Dynamics

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel