Atașat militar român, decedat în Mali

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Ataşatul apărării român în Algeria, aflat în misiune oficială în Bamako - Republica Mali, a fost găsit mort, luni, în camera de hotel în care era cazat, a anunţat Ministerul Apărării Naţionale.

"Din primele date, ofiţerul a decedat în cursul acestei dimineţi, din cauze naturale. Cazul este cercetat, conform procedurilor, de autorităţile judiciare maliene. Cauzele decesului vor fi stabilite cu exactitate după efectuarea autopsiei, care se va realiza la Spitalul "Gabriel Toure" din Bamako", se precizează într-un comunicat al MApN.

Conform sursei citate, colonelul Cornel-Gheorghe Trifu, în vârstă de 51 de ani, activa în Ministerul Apărării Naţionale din anul 1989. Era veteran al teatrului de operaţii Afganistan şi, anterior acreditării ca ataşat român al apărării la Alger, a activat ca ataşat al apărării adjunct al României în Republica Franceză.

A fost decorat cu Ordinul Virtutea Militară în grad de Comandor, cu însemn de război, pentru militari.

El era căsătorit şi avea un copil.

Reprezentanţii MApN au demarat demersurile prin care să fie permisă, după finalizarea procedurilor de cercetare impuse de legislaţia maliană, repatrierea trupului neînsufleţit al militarului, se mai arată în comunicatul citat.

"Conducerea MApN îşi exprimă profundul regret pentru această pierdere şi transmite condoleanţe familiei îndoliate", se încheie comunicatul citat.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel