Armata SUA cumpără lansatoare automate de grenade Mk 19

Eduard Pascu |
Data publicării:

Comandamentul Contractant al Armatei a anunțat că efectuează cercetări de piață pentru a identifica surse potențiale în industrie, disponibile, pentru a susține și a furniza lansatorul automat de grenade MG 19 calibru 40 mm MOD 3.

Modelul Mk 19 a fost conceput inițial în 1966, iar varianta MOD 3 a fost adoptată de Armata SUA în 1983 și se află în serviciu și în prezent. Sistemul lansator de grenade este portabil și ușor adaptabil vehiculelor ușoare de infanterie și aplicațiilor trepied.

Modelul MK 19 MOD 3 este o armă automată care folosește grenade de 40 milimetri. Se poate trage cu o varietate de grenade de 40 mm. Grenada M430 HEDP de 40 mm poate străpunge armura cu grosimea de până la 5 cm și produce fragmente pentru a ucide personalul în limita a 5 metri și rănire persoanelor aflate la mai puțin de 15 metri de punctul de impact.

(w670)

Armata utilizează în prezent MK19 în mediul tactic pentru apărare, patrulare, securitate spațiilor, operațiuni urbane și operațiuni speciale.

Vezi și: Armata SUA comandă noua generație de grenade de 40 mm

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel