Armata SUA comandă noua generație de grenade de 40 mm

Eduard Pascu |
Data publicării:

Departamentul Apărării din SUA alocă un contract de 8,3 milioane de dolari pentru achiziționarea noii generații de grenade model MK 19, calibru 40 mm.

RDZM LLC - Virginia a primit un contract pentru dezvoltarea ingineriei și producția integrală a cartușului de 40 mm HV HEDP-AB XM1176.

Cartușul va oferi soldaților capacitatea de a atinge efectele letale împotriva personalului inamic în aer liber, împreună cu capacitatea de a distruge țintele aflate în cazemate , buncăre și alte poziții de apărare. În plus, XM1176 va fi capabil să producă pagube vehiculor neblindate sau ușor blindate.

Aceasta adaugă un randament crescut față de cartușul curent M430A1 HEDP. Cerința pentru XM1176 se va realiza prin contopirea M549 / M549A1 cu un cartuș programabil.

Modelul XM1176 de calibru 40mm are o viteză mai mare de impact, iar tipipul HEDP, este proiectat pentru a penetra placa de oțel și de a provoca pierderi în zona țintă. Cartușul este tras de un lansator automat de grenade. Este letal împotriva țintelor blindate, a structurilor și a personalului.

Potrivit unei declarații publicate vineri de Departamentul Apărării, acest tip de proiectil va fi fabricat în Middletown - Iowa, Stafford - Virginia și Reading - Massachusetts, iar contractul va ajunge la finalizare în 27 iunie 2025.

Vezi și: BAE Systems va livra infanteriei marine americane noi modele de vehicule amfibii

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel